Duchesse-perunat

Duchesse-perunat
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Duchesse-perunat

Duchesse-perunat

Duchesse-perunat ovat peräisin ranskalaisesta keittiöstä ja ne sopivat erilaisten kala- ja liharuokien lisäkkeeksi.

Valmistusaika

Työaika
45 min
uunissa
15 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
n. 1 kg
jauhoisia perunoita , esim. Van Gogh tai Rosamunda
2
keltuaista
1/2 - 1 dl
25 g
½ tl
muskottipähkinää
½ tl
suolaa
¼ tl
valkopippuria

Ohje

  1. Keitä kuoritut perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta perunasurvimella tai sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon keltuaiset, kerma, pehmeä voi ja mausteet.
  2. Pursota massasta pieniä ruusukkeita pellille leivinpaperin päälle. Voit nostella nokareita myös kahden ruokalusikan avulla
  3. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 15 min, kunnes ruusukkeet ovat kauniin ruskeita. Valele halutessasi voisulalla ennen tarjoilua. Tarjoa liha- ja kalaruokien lisäkkeenä.
Vinkki

Vinkki

* Voit maustaa perunasoseen halutessasi yrteillä ja/tai valkosipulilla.* Voit valmistaa Duchesse-perunat etukäteen valmiiksi pakastimeen. Pakasta ne mieluiten valmiiksi paistettuina, näin ne säilyttävät parhaiten muotonsa. Sulata hitaasti jääkaapissa. Kuumenna uunissa ennen tarjoilua tulikuumiksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
117 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›