Eedspeaks lasagne kesäkurpitsasta

Reseptiyhteistyö: eeddspeaks

Eedspeaks lasagne kesäkurpitsasta

Reseptiyhteistyö: eeddspeaks

Eedspeaks lasagne kesäkurpitsasta

Kaikkien rakastama herkku, suussa sulava lasagne… Vieläpä ohjeilla, joilla et voi kuin onnistua! Tässä versiossa kesäkurpitsa toimii pastan korvikkeena, voit silti käyttää myös pastalevyjä jos haluat turvautua perinteisempään!

4 Henkilölle
1 h
1

Ainekset4

1 kpl
kesäkurpitsa (300g)
2 tl
suolaa (itkettämiseen)

Kastike

400 g
naudan jauhelihaa
3-4 valkosipulin kynttä
½ tl
mustapippuria
½ tl
suolaa
400 g
tomaattimurskaa
1 rkl
oliiviöljyä

Juustokastike

200 g
150 g
1 kpl
kananmuna
150 g

Ohje

  1. Tee kesäkurpitsasta mahdollisimman ohuita siivuja, esimerkiksi juustohöylällä. Asettele ne esimerkiksi leivinpaperin päälle ja ripottele päälle tasaisesti suolaa. Anna kesäkurpitsan itkeä ylimääräistä nestettä pois noin 15 minuutin ajan.
  2. Kypsennä odotellessasi jauheliha oliiviöljyssä (voit korvata jauhelihan myös mifulla tai muilla lihattomilla tuotteilla). Lisää joukkoon murskattu valkosipuli, mausteet ja tomaattimurska. Anna keittyä rauhassa kasaan miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
  3. Juustokastikkeen valmistukseen! Yhdistä Violan yrttituorejuusto, creme fraiche ja kananmuna. Sekoita huolella.
  4. Aloita lasagnen kokoaminen laittamalla uunivuokasi pohjalle hieman jauhelihakastiketta. Pyyhkäise itketetyt kesäkurpitsasiivut talouspaperilla ja aseta ensimmäinen kerros vuoan pohjalla olevan kastikkeen päälle. Levitä sitten jauhelihakastiketta ja sen jälkeen juustokastiketta. Ripottele päälle hieman mozzarellaraastetta ja “sulje kerros” kesäkurpitsasiivuilla. Toista niin kauan kun aineksia riittää. Ripottele loput mozzarellaraasteesta lasagnen päälle ja laita ruoka uuniin.
  5. Kesäkurpitsalla ruoka kypsyy hyvin 30 minuutissa 200 asteessa paistettuna. Jos ruoka tuntuu makuusi liian kostealta, voi sitä paistaa vielä pidempäänkin. Varo ettei päällä oleva mozzarellaraaste pala, voit peittää vuoan esimerkiksi foliolla.
  6. NAUTI!
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›