Ellan gyozat

Reseptiyhteistyö: MasterChef Suomi

Ellan gyozat

Ellan gyozat

Reseptiyhteistyö MasterChef Suomi

Ellan gyozat

MasterChefin yhdennessätoista jaksossa kilpailtiin mysteeriboksihaasteessa, joka oli samalla myös painetehtävä. Ella valmisti paistetut gyozat, gochujang-marinoituja kurkkuja, grillattuja retiisejä, soija-limedippikastiketta, korianteria, chiliä ja kevätsipulia.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
vettä
1
pieni pak choi
1
porkkana raastettuna
1
kourallinen siitakesieniä
2
valkosipulinkynttä
1 cm pala inkivääriä raastettuna
1
iso punainen chili
kalakastiketta
2
limeä
soijakastiketta
seesamiöljyä
½
kurkku
3
kevätsipulia
½ dl
valkoviinietikkaa
1 dl
vettä
2 rkl
sokeria
1 rkl
gochujangtahnaa
1 nippu
retiisiä
suolaa
1 rkl
Maizenaa

Ohje

  1. Mittaa jauhot monitoimikoneen kulhoon ja laita kone käyntiin. Lisää vesi kulhoon ja anna käydä noin 5 min, vaivaa taikinaa vielä hetki käsin, jauhota ja laita muovissa jääkaappiin odottamaan.
  2. Pilko pieneksi valkosipulit, yksi kevätsipuli, sienet ja chili. Lisää loraus seesamiöljyä pannulle ja kuullota kevyesti sipulit, puolet chilistä, porkkanaraaste, inkivääriraaste ja sienet. Siirrä täyte kulhoon ja mausta kalakastikkeella, soijakastikkeella, yhden limen mehulla ja suolalla. Maista ja mausta mielesi mukaan.
  3. Viipaloi kurkku mandoliinilla ja halkaise kevätsipulien valkoinen osa neljään osaan. Mittaa kattilaan viinietikka, vesi ja sokeri, kiehauta. Anna jäähtyä hetki, sekoita gochujangtahna liemeen ja kaada viipaloitujen kurkkujen ja kevätsipulin päälle.
  4. Sekoita kulhossa loput chilit, n. 1 dl soijakastiketta, ½ vettä, limenmehu, 2rkl kalakastiketta ja 1tl sokeria kulhossa. Maista ja mausta oman maun mukaan.
  5. Ota taikina jääkaapista ja jauhota työtaso. Voit joko kaulita taikinan ohueksi tai työstää pastakoneen läpi, leikkaa muotilla pyöreitä n. 11–12 cm pohjia. Laita täytettä keskelle ja painele tiukasti kiinni. Reunat voi myös laskostaa nätisti. Nosta jauhotetulle alustalle.
  6. Kuumenna pannulla 1rkl seesamiöljyä ja nostele gyozat pannulle, laita kansi päälle ja anna paistua noin 2 minuuttia. Sekoita kulhossa 1 dl vettä ja 1rkl maizenaa ja kaada pannulle niin että pannun pohjalla on noin 1 cm nestettä. Laita kansi ja anna paistua 5min, nosta kansi ja anna lopun veden haihtua.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.