Ellan kukkakaali-flatbread

Reseptiyhteistyö: MasterChef Suomi

Ellan kukkakaali-flatbread

Ellan kukkakaali-flatbread

Reseptiyhteistyö MasterChef Suomi

Ellan kukkakaali-flatbread

MasterChefin seitsemännen jakson painetehtävässä valmistettiin annokset tuomareiden valitsemista makupareista. Ella valmisti oliivista ja kukkakaalista flatbreadiä, paahdettua kukkakaalia, paahdettua oliivia, tapenadea, jogurttikastiketta ja dukkah-maustetta.

2 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset2 Henkilölle

1 dl
vettä
1 dl
turkkilaista jogurttia
3 dl
jauhoja
oliiviöljyä
1
kokonainen kukkakaali
suolaa
pippuria
1 dl
valkoviinietikkaa
1 dl
vettä
sokeria
1 prk
kalamata-oliiveja
3
valkosipulinkynttä
1
sitruuna
1 dl
vihreitä oliiveja
2 rkl
hunajaa
1 dl
turkkilaista jogurttia
2 rkl
mantelirouhetta
2 rkl
auringonkukansiemeniä
1 tl
fenkolinsiemeniä
1 tl
chilijauhetta
1 tl
juustokuminaa
1 tl
korianterijauhetta

Ohje

  1. Sekoita vesi ja jogurtti, lisää jauhot ja vaivaa hetki kunnes taikina on tasaista.
  2. Leikkaa kukkakaali kukinnoiksi, pyörittele pellillä oliiviöljyssä ja mausta suolalla. Lisää pellille myös valkosipulit kuorineen. Paista 180 asteessa kunnes kukkakaali saa väriä, voit käännellä välissä.
  3. Sekoita hunaja vihreisiin oliiveihin ja paahda uunissa noin 15-20 min.
  4. Kiehauta pikkeliliemi ja anna hieman jäähtyä. Valitse napakat ja pienet kukkakaalin lehdet. Lisää lehdet liemeen ja anna olla n. 10 min, valuta ja laita jääveteen kunnes jäähtyneitä. Valuta.
  5. Paahda mantelirouhe, auringonkukan siemenet, chili, juustokumina, korianteri ja fenkolin siemenet pannulla. Laita mortteliin ja hakkaa karkeaksi.
  6. Laita monitoimikoneeseen kalamataoliivit, paahdetut valkosipulit, loraus oliiviöljyä ja ½ sitruunan mehu.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.