Ellan lettukestit

Reseptiyhteistyö: MasterChef Suomi

Ellan lettukestit

Ellan lettukestit

Reseptiyhteistyö MasterChef Suomi

Ellan lettukestit

MasterChefin viidennessä jaksossa tehtävänä oli valmistaa yrttijälkiruoka. Ella valmisti nokkoslettuja rapaperitäytteellä, mansikka-minttusalsaa ja sitruunamelissaista mascarponevaahtoa.

2 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset2 Henkilölle

2
kananmunaa
2 dl
täysmaitoa
2 dl
vissyä
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
ryöpättyjä nokkosia
voita
1 rasiaa
mansikoita
minttua
1
limen mehu
1 rkl
hunajaa
2 dl
kuohukermaa
1 rasiaa
mascarponea
sitruunamelissaa
2
raparperin vartta
1 dl
ruokosokeria
1 ripaus
vaniljatangon siemeniä
½
sitruunan mehu
pekaanipähkinöitä
minttua ja sitruunamelissaa koristeluun

Ohje

  1. Vatkaa lettutaikinan ainekset: munat, vehnäjauho, maito, vissy. Leikkaa nokkosia veitsellä, lisää taikinaan ja aja vielä kevyesti sauvasekoittimella tasaiseksi.
  2. Kuori ja pilko raparperi, lisää kattilaan ruokosokerin, sitruunan ja vaniljan kanssa, lisää myös tilkka vettä. Keitä noin 15 min kunnes nestettä on haihtunut.
  3. Pilko mansikat pieneksi ja hienonna mintut. Sekoita ja mausta hunajalla ja limenmehulla. Anna maustua jääkaapissa.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa nopeasti mascarpone sekaan tasaiseksi. Hienonna sitruunamelissa ja sekoita vaahdon sekaan.
  5. Paista letut voissa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.