Ellan porkkanakakku

Reseptiyhteistyö: MasterChef Suomi

Ellan porkkanakakku

Ellan porkkanakakku

Reseptiyhteistyö MasterChef Suomi

Ellan porkkanakakku

Tällä kertaa MasterChefissä kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa samalla kertaa yksi voileipäkakku sekä yksi makea kakku. Ella leipoi makeaa porkkanakakkua.

10 Henkilölle
2 h
00 arvostelua

Ainekset10 Henkilölle

Kakkupohja

3 dl
rypsiöljyä
3 dl
ruokosokeria
3
kananmunaa
4 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
ruokasoodaa
1 tl
leivinjauhetta
2 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
1
tippa vaniljauutetta
200 g
porkkanaraastetta
100 g
rouhittuja pekaanipähkinöitä

Praline

2 dl
sokeria
2 dl
rouhittuja pähkinöitä, esim. pekaanipähkinöitä ja manteleita

Karkkiporkkanat

1
porkkana
2 rkl
sokeria

Tuorejuustokuorrute

6 dl
tuorejuustoa
200 g
huoneenlämpöistä voita
1
sitruunan kuori ja mehu
1
ripaus kurkumaa

Koristeluun

syötäviä kukkia

Ohje

  1. Mittaa kulhoon sokeri, öljy ja munat, vatkaa sekaisin kevyeksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauho, sooda, leivinjauhe ja kuivamausteet. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja kääntele sekaan. Lisää porkkanaraaste ja pähkinät, sekoita kevyesti kaikki sekaisin. Kaada kakku kahteen öljyttyyn 20 cm irtopohjavuokaan. Paista 170 kiertoilmalla 30 min. Anna jäähtyä hetki vuoassa, irrota ja siirrä ritilälle jäähtymään.
  2. Tee praline. Mittaa kattilaan sokeri, sekoita ja odota, että muuttuu rusehtavaksi. Kaada sekaan pähkinät ja levitä nopeasti öljytylle leivinpaperille. Anna jähmettyä ja aja rouheeksi.
  3. Porkkanat: leikkaa porkkanat mandoliinilla ohuiksi lastuiksi ja hiero pintaan sokeria. Laita erilleen leivinpaperille ja paista uunissa kiertoilmalla 160 noin 30 min. Tarkkaile ettei tummu.
  4. Kuorrute: vatkaa kevyesti huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri, lisää tuorejuusto ja vatkaa sekaisin. Jaa kuorrute kahteen kulhoon ja mausta toinen sitruunan mehulla ja kuoriraasteella ja toinen kurkumalla. Laita kurkumaa hyppysellinen kerrallaan sekoita, tarkista väri ja maku. Kurkuma ei saa maistua liikaa.
  5. Leikkaa toisesta pohjasta päällinen irti, tätä ei tarvita. Kostuta pohjan leikkuu pinta sitruunamehulla ja levitä kuorrute ja praliinia. Laita toinen pohja päälle ja levitä sille sitruunakuorrute. Koristele praliinilla, karkkiporkkanoilla ja syötävillä kukilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.