Ellan täytetty munakoiso

Reseptiyhteistyö: MasterChef Suomi

Ellan täytetty munakoiso

Ellan täytetty munakoiso

Reseptiyhteistyö MasterChef Suomi

Ellan täytetty munakoiso

MasterChef-kauden ensimmäisenä tehtävänä oli valmistaa oman keittokirjan kansiannos. Ella valmisti munakoisoa tomaattitäytteellä, paahdettua kikhernettä ja jugurttikastiketta.

1 Henkilölle
2 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

1
munakoiso
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
½
chili
3
isoa tomaattia
2 tl
jeeraa
2 tl
korianterijauhetta
1 tl
paprikajauhetta
½ tl
cayennepippuria
punaviinietikkaa
soijakastiketta
1 rkl
ruokosokeria
suolaa
1 prk
kikherneitä
oliiviöljyä
2 dl
turkkilaista jogurttia
½
kurkku
minttua
1
sitruunanmehu
fetaa
manteleita

Ohje

  1. Puolita munakoisot, tee pintaan viiltoja ja sivele öljyllä. Paista 225 asteisessa uunissa 25 min kunnes pehmeitä.
  2. Pilko sipulit, chili ja tomaatit, lisää jeera, korianteri, paprikajauhe, cayennepippuri, punaviinietikka, soijakastike, sokeri ja suola hauduta miedolla lämmöllä noin 25 min.
  3. Huuhtele kikherneet, laita pellille ja mausta öljyllä, cayennepippurilla ja suolalla. Paahda uunissa 220 noin 25 min, jos herneet alkavat räjähtelemään, laita päälle leivinpaperi.
  4. Raasta kurkku ja puristele ylimääräinen vesi pois. Hienonna minttu. Sekoita minttu, jugurtti, kurkku ja sitruunanmehu.
  5. Kaavi munakoisosta sisus tomaattikastikkeen joukkoon, sekoita, ja lisää täyte takaisin munakoison kuoreen, murustele feta päälle ja paahda vielä 5-10 min kunnes feta saa väriä.
  6. Paahda manteleita kuivalla pannulla kunnes saavat väriä ja rouhi veitsellä.
  7. Tarjoile paahdettujen kikherneiden, jogurttikastikkeen, yrttien ja syötävien kukkien kanssa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.