Espanja -teema

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

Espanja -teema

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

3 h

Leivontafoorumin toukokuun haaste oli perinteisesti täytekakku. Nuorin osallistuja, NtiLeipuri, leipoi makean yllätyksen sisältävän täytekakun kevätlukukauden espanjan tuntien päätteeksi ja pääsi palkinnoille.

Ainekset

Kakkupohja:

150 g Valion voita
60 g tummaa suklaata sulatettuna
1,2 dl rypsiöljyä
2,4 dl vettä
1,8 dl Valion ranskankermaa
3,5 kananmunaa
1,8 dl sokeria
1,8 dl fariinisokeria
5,5 dl vehnäjauhoja
1,2 dl tummaa kaakaojauhetta
1,75 tl leivinjauhetta
1,25 tl ruokasoodaa
1 rkl vaniljasokeria

Kostutus:

0,5-1 dl Valion appelsiinimehua

Täyte ja kuorrute:

2-3 dl appelsiinihilloa
5 dl flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
75 g valkosuklaata
2 rkl sokeria

Pinjata-yllätys:

karkkia, suklaata tai pähkinöitä

Koristelu:

pun., kelt. ja musta sokerimassa

Ohje

  1. Aloitetaan koristeista:

  2. Kauli keltainen sokerimassa levyksi ja ota siitä suorakulmion muotoinen pala, noin 14x4 cm. Leikkaa samalla myös gracias-sanaan tuleva keltainen c-kirjain. Kauli sitten punainen sokerimassa, ja ota siitä kaksi suorakulmion muotoista palaa, kumpikin noin 14x3 cm. Yhdistä suorakulmiot lipuksi sivelemällä reunoja hieman vedellä - keltainen pala keskelle. Taivuta lippua varovasti ja laita sen alle esimerkiksi kahden puulastan varret eri kohtiin, jotta lippu menee "kiemuralle" ja saa syvyyttä.
  3. Kauli musta sokerimassa levyksi ja leikkaa siitä loput kirjaimet ja huutomerkit. Leikkaa siitä myös härän pää sarvineen. Liimaa se lippuun kiinni veden avulla. Anna kuivua muutama tunti huoneenlämmössä.
  4. Kakkupohja:

  5. Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä sekoita liikaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan ja paista 170 asteessa noin 60-70 minuuttia tai kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa. Laita vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, jos pinta meinaa palaa. Anna kakun jäähtyä viitisen minuuttia ja kumoa se sitten. Käännä kakku oikein päin ja anna jäähtyä kokonaan, mielellään yön yli jääkaapissa.
  6. Kakun kokoaminen:

  7. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Ota keskimmäisestä pohjasta lasilla pois pyöreä pala.
  8. Vaahdota flora vispi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. Ota vajaa puolet sivuun kuorruttamista varten, sekoita siihen sokeri. Sulata valkosuklaa ja sekoita se lopun vaahdon joukkoon.
  9. Nosta yksi pohjista tarjoilulautaselle ja kostuta sitä hieman. Levitä sille appelsiinihilloa ja puolet valkosuklaavaahdosta, mutta älä levitä täytettä kakkupohjan keskikohtaan sille alueelle, jossa keskimmäisessä pohjassa on reikä.
  10. Nosta keskimmäinen pohja päälle, kostuta ja levitä päälle hilloa ja loppu valkosuklaavaahto. Lisää tässä vaiheessa karkit keskelle muodostuneeseen koloon.
  11. Nosta viimeinen pohja päälle ja kostuta sitä kevyesti. Levitä sivuun otettu tuorejuusto-kermavaahto kakun päälle.
  12. Koristelu:

  13. Koristele kakku vasta juuri ennen tarjoilua, jotta sokerimassakoristeet eivät sula.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö