Espanjalainen munakas

Espanjalainen munakas

40 min
keskitaso
123 kcal / 100g
1
0

Espanjalaiseen tyyliin tehty munakas on ruokaisa, moneen eri tilanteeseen sopiva ruoka. Nopeampi versio siitä tehdään kypsästä perunasta. Raikas juustoinen tomaatti-sipulisalaatti värittää ja maustaa munakkaan.

Ainekset

4 annosta
3 (300 g)
raakaa perunaa
1 (150 g)
sipuli
1 - 2
valkosipulin kynttä
50 g
½ tl
suolaa
5
kananmunaa
¾ dl
vettä
mustapippuria myllystä

Juustoinen tomaatti-sipulisalaatti

½ rasiaa (à 250 g )
kirsikkatomaatteja
1 - 2 dl
kevätsipulia
1 prk (180 g)

Ohje

  1. Kuori perunat. Leikkaa ne ohuiksi 2 mm:n viipaleiksi juustohöylällä. Hienonna sipulit.
  2. Sulata voi tilavassa paistokasarissa tai pannulla. Paista perunoita miedolla lämmöllä lastalla käännellen n. 15 min tai kunnes perunat ovat pehmeitä. (Tarkista kypsyys.) Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli kypsennyksen loppupuolella. Paista edelleen, kunnes sipuli on pehmeää. Älä ruskista. Mausta suolalla.
  3. Lisää pannulle kevyesti vatkattu muna-vesiseos.
  4. Kypsennä keskilämmöllä. Vedä massaa puuhaarukalla varovasti pannun reunoilta keskelle, jotta munakas kypsyy tasaisesti. Kallista samalla hiukan pannua, että raakaa munamassaa valuu pohjalle.
  5. Peitä kannella. Paista miedolla lämmöllä, kunnes munakasseos on hyytynyt. Valmiin munakkaan tulisi olla kiinteä, mutta pehmeän mehukas ja pinnalta kiiltävä.
  6. Sekoita kirsikkatomaatin lohkoja ja hienonnettua kevätsipulia salaatiksi. Ripottele pinnalle murennettua juustoa. Tarjoa munakkaan kanssa.
  7. Leikkaa munakas paloiksi ja tarjoa lämpimänä esim. lounaalla. Munakkaan voi tarjota myös kylmänä alkupalana.

Vinkki

Korvaa halutessasi raa´at perunat kypsillä, kiinteillä perunoilla. Lopputulos on hiukan erilainen, mutta munakas on siten nopeampi valmistaa. Siihen voi käyttää myös tähteeksi jääneitä, keitettyjä perunoita. Aloita valmistus sipulin kuullotuksesta voissa. Lisää kypsät, viipaloidut perunat ja mausta suolalla. Jatka kuten yllä olevassa ohjeessa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
123 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
8 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
63 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)