Fanny jäädykekakku

Fanny jäädykekakku

Maitosuklainen jäädyke maistuu niin lapsille kuin aikuisille. Helppotekoisen kakun ja jäädykkeen yhdistelmän tekemiseen ei varttia pidempään mene. Jäädyttäminen on se joka kestää :-). Katso myös vinkki kakun maustamiseen.

Ainekset8 annosta

8 annosta
175 g
Domino-keksejä
1 prk (à 500 g)
100 g
maitosuklaata
1 prk (2,5 dl)

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan pohjan ja reunojen väliin. Vuoan koolla ei ole varsinaisesti merkitystä, ø 23 cm vuokaan tehtynä kakusta tulee matalampi ja pohjasta ohuempi ja vastaavasti halkaisijaltaan pienemmällä vuoalla korkeampi ja paksupohjainen.
  2. Hienonna keksit veitsellä.
  3. Sekoita keksimurujen joukkoon ½ dl vanukasta. Painele seos vuoan pohjalle.
  4. Paloittele suklaapalat rai rouhi karkeasti. Vaahdota vaniljakastike.
  5. Yhdistä kulhossa vanukas, suklaa (säästä pari rkl vanukasta ja muutama hippunen suklaata pinnan koristeluun) ja vaniljavaahto. Kaada vuokaan.
  6. Tee vanukkaalla koristeraidat pintaan lusikan varren avulla pyöräyttäen ja ripottele päälle suklaata. Jäädytä väh. 6 h.
  7. Anna kakun temperoitua n. 15 min ennen tarjoilua. Irrota reunarenkaat ja siirrä tarjolle. Jäädykekakku tarjolle. Jäädyke ei sula niin nopeasti kuin jäätelö, joten se on tarjoilun suhteen armollinen.
Vinkki

Vinkki

Aikuisten makuun, täytteen voi maustaa 2 - 3 rkl viskiä tai kahvilikööriä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
228 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g
Kalsium
87 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›