Fanny kakku

Fanny kakku
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Fanny kakku

Kuivakakkumaisessa kakussa piillee karamellivanukasraidat, josta kostuttavat ja maustavat lempeän kookoksisen (tai mantelisen) kahvipöydän hempeyden. Lempeä kakku saa päälleen yksinkertaisen ja kauniin tomusokerihunnun.

Valmistusaika

Työaika
20 min
jäähdytys
1 h
tekeytyminen
2 h
Yhteensä
3 h 20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta
4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
kookosjauhetta / -jauhoa, esim. Risenta

tai 1 dlmantelijauhetta
1 ½ dl
perunajauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta
2 rkl
3 dl

Vuokaan ja pinnalle

n. 1 rkl
1 rkl (gluteenitonta)
korppujauhoja
tomusokeria
kookoslastuja tai mantelilastuja

Ohje

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota tasa- tai irtopohjainen kakkuvuoka, ø 22 - 23 cm.
  2. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi ja sekoita jauhoseos nostellen joukkoon ja lisää myös Oivariini. Kaada taikina tasaisesti vuokaan.
  4. Paista uunin keski-/alaosassa 175 asteessa n. 35 min, tarkista kypsyys tikulla.
  5. Anna kakun jäähtyä vuoassa 10 min. Kumoa ja anna jäähtyä hyvin.
  6. Leikkaa kakku kolmeksi levyksi. Täytä välit vanukkaalla lusikalla levittäen ja painele koottua kakkua kevyesti kädellä niin, että välit tiivistyvät. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin väh. 2 h ajaksi.
  7. (Ripottele kakun pinnalle halutessasi kookoslastuja tai mantelilastuja, jos valmistit kakun mantelijauhetta käyttäen.) Siivilöi kakun pintaan tomusokeria ennen tarjoilua.
  8. Tarjoa kakku kahvipöydässä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
238 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›