Fanny kakku

Fanny kakku

Kuivakakkumaisessa kakussa piillee karamellivanukasraidat, josta kostuttavat ja maustavat lempeän kookoksisen (tai mantelisen) kahvipöydän hempeyden. Lempeä kakku saa päälleen yksinkertaisen ja kauniin tomusokerihunnun.

3 h 20 min
helppo
238 kcal / 100g
1
0

Ainekset10 annosta

10 annosta
4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
kookosjauhetta / -jauhoa, esim. Risenta
tai mantelijauhetta
1 ½ dl
perunajauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta
2 rkl
3 dl

Vuokaan ja pinnalle

n. 1 rkl
1 rkl (gluteenitonta)
korppujauhoja
tomusokeria
kookoslastuja tai mantelilastuja

Ohje

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota tasa- tai irtopohjainen kakkuvuoka, ø 22 - 23 cm.
  2. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi ja sekoita jauhoseos nostellen joukkoon ja lisää myös Oivariini. Kaada taikina tasaisesti vuokaan.
  4. Paista uunin keski-/alaosassa 175 asteessa n. 35 min, tarkista kypsyys tikulla.
  5. Anna kakun jäähtyä vuoassa 10 min. Kumoa ja anna jäähtyä hyvin.
  6. Leikkaa kakku kolmeksi levyksi. Täytä välit vanukkaalla lusikalla levittäen ja painele koottua kakkua kevyesti kädellä niin, että välit tiivistyvät. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin väh. 2 h ajaksi.
  7. (Ripottele kakun pinnalle halutessasi kookoslastuja tai mantelilastuja, jos valmistit kakun mantelijauhetta käyttäen.) Siivilöi kakun pintaan tomusokeria ennen tarjoilua.
  8. Tarjoa kakku kahvipöydässä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
238 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
10 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
97 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)