Fanny suolakaramellipiirakka

Fanny suolakaramellipiirakka

1 h 10 min
keskitaso
261 kcal / 100g
0
2

Yksinkertainen ja helppo piirakka syntyy vanukkaasta. Suolakaramellipiirakan pinnalla olevat sattumat tuovat kermaisen pehmeään täytteen makuun ja rakenteeseen sopivasti luonnetta.

Ainekset10 annosta

10 annosta

Pohja

80 g
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
fariinisokeria tai vaahterasiirappia
1 rkl
kylmää vettä

Karamellitäyte

1 pkt (500 g)
1
kananmuna
1 rkl
maissitärkkelystä

Pinnalle

1 dl
ruokokidesokeria
1 dl
suolapähkinöitä
1 tl
sormisuolaa
4 kpl
fudge-toffeekaramelleja

Ohje

  1. Mittaa kylmä voi, jauhot ja sokeri kulhoon. Nypi tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja painele taikina tasaiseksi. Kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa väh. ½ h.
  2. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä n. Ø 25 cm:n kokoiseksi ympyräksi. Nosta levy kaulimen avulla piirakkavuokaan. Asettele taikina kevyesti paikalleen, älä venytä.
  3. Painele pohjan päälle leivinpaperi, esipaista 200 asteessa 15 min. Poista leivinpaperi.
  4. Sekoita täytteen aineet, siivilöi maissitärkkelys. Kaada täyte vuokaan.
  5. Paista 160 asteessa n. 35 min tai kunnes täyte on hyytynyt. Anna piirakan jäähtyä hyvin, mielellään jääkaappikylmäksi.
  6. Ennen tarjoilua: Ripottele piirakan pinnalle sokeri, sulata kaasupolttimella. (Voit myös sulattaa sokerin varovasti pannulla, murskata ja ripotella piirakan päälle.) Laita päälle murskattuja suolapähkinöitä, sormisuolaa ja kuutioituja karamelleja.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
261 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
10 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
10 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)