Fish 'n' Rice

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

Fish 'n' Rice

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

2 h

Blogissa Pikkumurusia kehiteltiin Kipparille katukeittiöhenkinen herkullinen resepti. http://pikkumurunen.blogspot.fi/

Ainekset

2 rkl
voita
2 kpl
salottisipulia
2 ½ dl
Arborio-riisiä
2 ½ dl
täysmaitoa
2 ½ dl
kasvislientä
2 kpl
kananmunan keltuaista
1 dl
parmesan-raastetta
suolaa
200 g
savustettua pallasta
75 g
pippurinen Kippari-juusto
LEIVITYS:
1 ½ dl
vehnäjauhoja
2 kpl
kananmunan valkuaista
ripaus suolaa
2 dl
korppujauhoja
PAISTAMISEEN:
rypsiöljyä
HERNEDIPPI:
3 ½ dl
herneitä
½ dl
vettä
¼ dl
oliiviöljyä
10 kpl
tuoreita mintunlehtiä
2 rkl
sitruunamehua
¼ kpl
sitruunan raastettu kuori
½ rkl
sokeria
suolaa
pippuria

Ohje

  1. Valmista ensin täytteen risotto mielellään kannellisella pannulla. Kuumenna pannu ja sulata voi. Lisää hienonnettu salottisipuli ja kuullota hetki. Lisää riisit ja jatka kuullottamista vielä vähän aikaa. Kun sipulit ja riisit ovat kuullottuneet, lisää maito. Kuumenna seosta, kunnes alkaa kiehumaan. Alenna lämpöä ja anna hautua kannen alla, kunnes melkein kaikki neste on imeytynyt riiseihin. Sekoittele seosta mahdollisimman vähän. Ala lisätä kuumaa kasvislientä loraus kerrallaan. Hauduta ja sekoittele risottoa varovasti lisäysten välillä, kunnes lisätty neste on imeytynyt riiseihin. Viimeisen lisäyksen jälkeen tarkista riisin kypsyys. Riisi saa jäädä hieman napakaksi. Anna risoton jäähtyä haaleaksi ja sekoita sitten keltuaiset, parmesan ja savustettu pallas joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Nosta risotto kylmään jäähtymään täysin viileäksi. Jäähtymisen aikana muotoile Kippari-juustosta pieniä palloja. Leikkaa juustosiivut neljään osaan (tai puoliksi, jos haluat tosi juustoista) ja muotoile jokaisesta neljänneksestä pieni pallo. Ota jäähtynyt risottoseos kylmästä. Ota risotosta kukkurallinen ruokalusikallinen kämmenelle ja taputtele se ohuehkoksi kiekoksi. Laita juustopallo kiekon keskelle ja muotoile risotto palloksi juuston ympärille. Risotosta pitäisi riittää noin 25 palloon. Ennen paistoa risottopallot leivitetään. Mittaa vehnäjauhot ja korppujauhot omille lautasilleen. Yhdistä valkuainen ja suola myös omalle syvälle lautaselleen ja sekoita. Suola rikkoo valkuaisen venyvää rakennetta. Kieritä pallot ensin vehnäjauhossa, sitten valkuaisessa ja lopuksi korppujauhossa. Mittaa pataan tai paksupohjaiseen kattilaan rypsiöljyä riittävä kerros, jotta pallot peittyvät paiston aikana. Kuumenna öljy 180 °C ja paista muutama pallo kerrallaan kullanruskeaksi. Nosta pallot kattilasta ritilälle tai talouspaperin päälle. Valmista dippi. Dipin ehtii valmistamaan myös risottomassan jäähtymisen aikana. Yhdistä kaikki muut dipin ainekset paitsi suola ja pippuri. Soseuta sauvasekoittimella ja mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö