Glögihyytelöity lohi

Glögihyytelöity lohi

2 h 30 min
keskitaso
150 kcal / 100g
0
0

Mausteinen glögi ja graavikala kuuluvat erottamattomasti loppuvuoden juhliin. Tässä ohjeessa tutut maut on yhdistetty uudella tavalla.

Ainekset

6 annosta
200 g
graavisuolattua kirjolohta tai lohta
mustapippuria myllystä
100 g
kirjolohen mätiä
1 ruukku
rucolaa
1 prk (120 g)

Glögihyytelö

3
liivatelehteä
2 dl
Valio vaaleaa glögiä
1 rkl
sitruunamehua

Tarjoiluun

sitruunalohkoja

Ohje

  1. Tee ensin glögihyytelö: Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä. Kiehauta glögi-sitruunamehuseos kattilassa. Purista liivatteista vesi. Liuota ne kuuman glögin joukkoon. Kaada glögi vuoan pohjalle siten, että muodostuu n. 2 cm:n kerros. Peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa
  2. Levitä lohiviipaleet vadille ohueksi kerrokseksi. Jauha pinnalle mustapippuria. Nostele päälle pestyä ja kuivattua rucolaa.
  3. Valuta mäti siivilässä. Vatkaa smetana kiinteäksi vaahdoksi n. 30 sek ajan. Yhdistä valutettu mäti ja smetana, mausta mustapippurilla. Laita seos tarjolle pieneen kulhoon. Hakkaa glögihyytelö veitsellä pieniksi paloiksi leivinpaperin päällä leikkuulaudalla. Ripota hyytelöpaloja lohen päälle. Lisää vadin reunoille sitruunalohkoja.
  4. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa joulun kalapöydässä tai alkupalaksi

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
150 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
11 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
51 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)