Glögijuustokakku

Glögijuustokakku

5 h 30 min
keskitaso
219 kcal / 100g
14
58

Hehkuvan punainen glögijuustokakku maistuu ja näyttää joululle. Kakku on näyttävä sellaisenaan, mutta voit koristella sitä halutessasi esim. sulatetulla valkosuklaalla ja kokonaisilla glögimausteilla.

Ainekset

12 annosta

Pohja

150 g
pipareita
50 g

Täyte

4
liivatelehteä
2 dl
1 tl
kanelia
2 rkl
Valio tummaa glögiä
2 prk (à 200 g)
3 rkl
sokeria

Kiille

3 dl
Valio tummaa glögiä
3
liivatelehteä

Koristeluun

valkosuklaata
glögimausteita

Ohje

  1. Murskaa piparkakut ja sulata voi. Yhdistä. Taputtele seos Ø 22 - 23 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
  2. Laita täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta piparkakkumausteella.
  3. Kuumenna glögi kiehuvaksi pienessä kattilassa. Sulata liivatelehdet siihen. Kaada seos rahkan joukkoon, sekoita. Makeuta sokerilla.
  4. Nostele lopuksi kermavaahto rahkaseoksen joukkoon. Kaada täyte piparkakkupohjan päälle. Tasoita pinta.
  5. Peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 t.
  6. Valmista kiille: Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna 1/2 dl glögiä kiehuvaksi. Sulata liivatteet siihen. Lisää joukkoon loppu, kylmä glögi ja kaada varovasti tai lusikoi hyytyneen kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 1 t.
  7. Koristele kakku: Pursota valkosuklaasulalla kakun reunaan renkaita. Tee kokonaisista glögimausteista koristeasetelma.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
219 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
14 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
45 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)