Glögiluumut ja rahkavaahto

Glögiluumut ja rahkavaahto
Tehnyt PetteriValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Petteri Valio Koekeittiöstä

Glögiluumut ja rahkavaahto

Glögiluumut ja rahkavaahto

Glögiluumut ovat helppo ja jouluinen jälkiruoka ja maistuvat yhdessä rahkavaahdon kanssa.

Valmistusaika

Työaika
15 min
Yhteensä
15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 pussi (n. 230 g)
kivettömiä luumuja
6 dl
Valio tummaa glögiä
2 rkl
perunajauhoja
1 prk (250 g)
½ dl
sokeria
1 rkl
sitruunamehua
1 prk (2 dl)
kanelia

Ohje

  1. Pane luumut ja glögi kattilaan. Kuumenna ja anna kiehua alhaisella lämmöllä 10 min. Lisää lopussa pieneen vesimäärään sekoitettu perunajauho samalla sekoittaen. Kun kiisseli kiehahtaa, nosta kattila levyltä. Ripota pinnalle sokeria ja jäähdytä kylmäksi esim. nostamalla kattila kylmävesialtaaseen.
  2. Sekoita rahkan joukkoon sokeri ja sitruunamehu sekä vaahdotettu kerma.
  3. Tarjoa glögiluumut rahkavaahdon kera. Ripota päälle kanelia. Tarjoa heti.
Vinkki

Vinkki

Voit lisätä halutessasi kiehuvaan liemeen n. 1/2 dl tummaa rommia

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
105 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›