Glögiluumut ja rahkavaahto

Glögiluumut ja rahkavaahto

15 min
helppo
105 kcal / 100g
0
0

Glögiluumut ovat helppo ja jouluinen jälkiruoka ja maistuvat yhdessä rahkavaahdon kanssa.

Ainekset

6 annosta
1 pussi (n. 230 g)
kivettömiä luumuja
6 dl
Valio tummaa glögiä
2 rkl
perunajauhoja
1 prk (250 g)
½ dl
sokeria
1 rkl
sitruunamehua
1 prk (2 dl)
kanelia

Ohje

  1. Pane luumut ja glögi kattilaan. Kuumenna ja anna kiehua alhaisella lämmöllä 10 min. Lisää lopussa pieneen vesimäärään sekoitettu perunajauho samalla sekoittaen. Kun kiisseli kiehahtaa, nosta kattila levyltä. Ripota pinnalle sokeria ja jäähdytä kylmäksi esim. nostamalla kattila kylmävesialtaaseen.
  2. Sekoita rahkan joukkoon sokeri ja sitruunamehu sekä vaahdotettu kerma.
  3. Tarjoa glögiluumut rahkavaahdon kera. Ripota päälle kanelia. Tarjoa heti.

Vinkki

Voit lisätä halutessasi kiehuvaan liemeen n. 1/2 dl tummaa rommia

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
105 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
5 g
Suola
0,0 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
17 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)