Helppo täytekakku juhlaan kuin juhlaa. Sopii sekä gluteenitonta että laktoositonta ruokavaliota noudattavalle, mutta maistuu myös muillekin.

Gluteeniton mangotäytekakku

Käyttäjän resepti - tehnyt: Ebetys

1 h

Ainekset12 n. 12 annosta

Kakkupohja:

4 kpl
kananmunaa
1 ½ dl
erikoishienoa sokeria
1 dl
perunajauhoja
1 dl
gluteenitonta karkea jauhoseosta
1 tl
leivinjauhetta

Kostutus:

1 dl
mango-appelsiini limonadia / mangomehua

Täyte:

200 g
Valion mangotuorejuustoa
200 g
Valion vaniljarahka
2 dl
Valion laktoositonta vispikermaa
425 g
säilykemangoa
½ dl
tomusokeria
1 dl
mangohilloa

Kuorrutus:

1 dl
Valion laktoositonta vispikermaa
300 g
marsipaania
tomusokeria

Ohje

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää ne siivilän läpi vaahtoon kevyesti sekoittaen. Jos siivilään jää jauhoseoksen karkeampia osia, ripottele ne lopuksi taikinaan.
  2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija noin. 20 cm). Huomioi, että voitelurasva on laktoositonta ja korppujauho gluteenitonta!
  3. Paista kakkupohja 200 asteessa noin 30 min tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä ja kumoa leivinliinalle. Jätä kakkuvuoka päälle lopullisen jäähtymisen ajaksi. Kakkupohjan voi tehdä hyvin edellisenä iltana, siten kakkupohja on helpompi leikata kuin aivan tuoreeltaan.
  4. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Valuta säilykemango siivilässä ja pilko se pieniksi paloiksi.Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto ja rahka keskenään ja yhdistä kermavaahto käännellen vaahtoja lastalla/kaapimella mukaan. Sekoita säilykemangon palat vaahtoon ja mausta tomusokerilla maun mukaan.
  5. Täytä kakku. Kostuta pohjia kevyesti, sillä gluteeniton kakkupohja on erittäin pehmeä koostumukseltaan. Levitä väleihin mangohilloa sekä täytevaahtoa.
  6. Vatkaa kermavaahto vaahdoksi ja levitä se täytetyn kakun päälle. Jos säilytät kakkua pidempään, käytä marsipaanin alla voikreemiä. Kermavaahtoa ei tarvitse sokeroida.
  7. Siivilöi leivonta-alustan päälle tomusokeria ja kauli marsipaani 2-3 mm paksuiseksi levyksi. Siirrä levy kakun päälle ja tasoita pinta sekä reunat. Leikkaa ylimääräinen marsipaani pois ja tee siitä halutessasi koristeita kakun pinnalle. Voit värjätä marsipaania elintarvikeväreillä.
Tämä on käyttäjän tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Käyttäjän resepti
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›