Gratinoitu sipuli-kasviskeitto

Gratinoitu sipuli-kasviskeitto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Gratinoitu sipuli-kasviskeitto

Gratinoitu sipuli-kasviskeitto

Tämän keiton valmistus aloitetaan paahtamalla kasvikset uunissa. Lopputuloksena kasvisten maku voimistuu ja keittoon saadaan uusia ja syviä makuvivahteita.

Valmistusaika

Työaika
1 h
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
22 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
6
sipulia
2 (400 g)
fenkolia
1
vihreä paprika
1
punainen paprika
1 ½ l
kasvislientä
1 tl
timjamia
1 tl
rosmariinia
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
mustapippuria myllystä
4 viipaletta
vaaleaa leipää
1 pussi (150 g)

Ohje

  1. Suikaloi sipuli ja fenkoli. Leikkaa paprikat neljään osaan ja poista siemenet. Lado kaikki ainekset uunipannulle leivinpaperin päälle. Paahda uunissa 225 asteessa 15 - 20 min, kunneskasvikset ovat hieman ruskistuneet
  2. Poista paprikapaloista kuoret ja suikaloi ne.
  3. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi ja lisää joukkoon kasvikset ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen noin 1/2 t. Paahda leivät.
  4. Pane keitto isoon, uuninkestävään kulhoon tai annoskulhoihin. Lisää päälle paahtoleivät ja ripottele päälle juustoraaste.
  5. Gratinoi uunissa 250 asteessa noin 10 min. Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
51 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.