Gratinoitu tomaatti-kasvisvuoka

Reseptiyhteistyö: kesaruokaa-juustoista

Gratinoitu tomaatti-kasvisvuoka

Reseptiyhteistyö: kesaruokaa-juustoista

45 min

Esikeitä kesän parhaat kasvikset ja kuorruta runsaalla juustokastikkeella. Ruoan voi esivalmistella hyvissä ajoin ja kypsentää lämpimäksi uunissa juuri ennen tarjoilua. Gratinoitu tomaatti-kasvisvuoka käy hyvin lisukkeeksi tai salaatin kanssa kasvisruoaksi.

Ainekset

375 g
parsakaalia (1 kpl)
450 g
kukkakaalia (1 kpl)
1 l
vettä
2 tl
suolaa
4 kpl
tomaattia
2 dl
tuoreita yrttejä hienonnettuna (esim. basilikaa, timjamia, lehtipersiljaa, ruohosipulia)

Juustokastike

150 g
Valio Finlandia™ tai Valio Turunmaa® juusto
25 g
Valio voi
3 rkl
vehnäjauhoja
7 dl
Valio kevyt maito
suolaa
valkopippuria

Ohje

  1. Irrota parsa- ja kukkakaalit nupuiksi. Kukkakaali kypsyy hitaammin, joten tee siitä hieman pienempiä paloja. Kuori ja viipaloi myös parsakaalin varsi.
  2. Kiehauta vesi noin 3 litran kattilassa. Mausta suolalla. Nosta kattilaan ensin kukkakaalinnuput ja niiden päälle parsakaalit. Keitä kasviksia noin 2-4 minuuttia niin, että ne jäävät vielä hieman napakoiksi. Kaada vesi pois.
  3. Viipaloi tomaatit. Kaada kukka- ja parsakaalit voidellun vuoan pohjalle. Ripottele pinnalle puolet hienonnetuista yrteistä. Lado tomaattiviipaleet päälle ja niiden päälle loppu yrttiseos.
  4. Raasta juusto kastiketta varten. Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kaada päälle n. 1/3 maidosta ja sekoita voimakkaasti. Lisää loput maidosta. Kuumenna pohjaa myöten sekoitellen, kunnes kastike kiehuu. Lisää juustoraaste, ripaus suolaa ja valkopippuria. Sekoita, kunnes juusto sulaa.
  5. Kaada kastike kasvisten päälle. Raasta pinnalle vielä hieman juustoraastetta. Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö