Grelette

Grelette

50 min
keskitaso
40 kcal / 100g
0
0

Raikas ja hienostuneen makuinen kylmä tomaattikastike, joka on omiaan esim. lohiterriinin kaverina. Sopii myös paistetun tai höyrytetyn kalan kastikkeena. Kokeile myös kastikkeena broileri- ja kalkkunafileelle.

Ainekset

1 annosta
6 -7 (650 g)
tomaattia
1 dl
2 rkl
2 rkl
hienonnettua persiljaa
1 tl
sokeria
½ tl
suolaa
ripaus
jauhettua valkopippuria
½ tl
väkiviinaetikkaa
1 rkl
konjakkia

Ohje

  1. Kalttaa tomaatit; Kuumenna vesi kattilassa. Tee tomaattien pintaan ristiviillot. Upota tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen. Kun tomaattien kuoret alkavat halkeilla / kipristyä, nosta tomaatit pois kattilasta. Posta kuoret ja kannat.
  2. Puolita jäähtyneet tomaatit ja poista tomaattien sisus. Paloittele tomaatit pieniksi kuutioiksi.
  3. Sekoita tomaatteja lukuunottamatta muut ainekset kulhossa. Lisää lopuksi tomaatit ja sekoita varovasti.
  4. Tarjoa kastike kylmänä paistetun tai höyrytetyn kalan tai lohiterriinin kanssa. Kokeile myös broileri- tai kalkkunanfileelle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
40 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
1 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
12 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)