Grillattu ananas-goudasalaatti

Reseptiyhteistyö: Satokausikalenteri yhteistyö

Grillattu ananas-goudasalaatti

Grillattu ananas-goudasalaatti

Reseptiyhteistyö Satokausikalenteri yhteistyö

Grillattu ananas-goudasalaatti

Varaslähtö grillikauteen! Raikkaassa ananas-goudasalaatissa on roppakaupalla makua. Grillattua ananasta, paahdettuja pikkupaprikoita ja aromikasta Valio Luomu gouda juustoa. Näyttävä salaatti sopii kevyeksi lounaaksi tai vaikka lisukkeeksi pääsiäispöytään.

4 Henkilölle
30 min
00 arvostelua

Ainekset4 Henkilölle

1 ruukku
salaattia
500 g
ananasta
½
kurkku
200 g
vihreitä pikkupaprikoita (pimientos de padron)
200 g
2
kevätsipulin vartta
2 rkl
oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

jogurttikastike

1 ½ dl
1 tl
hunajaa
1 rkl
sitruunamehua
½ tl
suolaa
ripaus mustapippuria

Ohje

  1. Valmista ensin kastike. Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tekeytymään.
  2. Kuori ananas, poista puumainen keskusta ja paloittele hedelmäliha. Grillaa ananaspalat sekä pikku paprikat parilalla tai grillissä 1-2 minuuttia per puoli. Voit myös paahtaa ananaspalat ja paprikat tavallisella paistinpannulla. Nosta grillatut paprikat ja ananaspalat sivuun jäähtymään hetkeksi.
  3. Huuhtele ja kuivaa salaatti. Revi salaatinlehdet pienemmäksi, mausta oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Paloittele kurkku sekä Valio Luomu gouda ja lisää salaatin sekaan. Lisää joukkoon grillatut ananaspalat ja pikku paprikat. Viimeistele salaatti jogurttikastikkeella ja hienonnetulla kevätsipulilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.