Grillatut cevapcicit ja juustoinen ajvar

Grillatut cevapcicit ja juustoinen ajvar
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Grillatut cevapcicit ja juustoinen ajvar

Grillatut cevapcicit ja juustoinen ajvar

Cevapcicit eli jauhelihakebakot ovat yleistä grillattua katuruokaa Balkanin seudulla. Cevapcicit maistuvat paahdetun munakoiso-paprikatahnan eli ajvarin kanssa.

Valmistusaika

Työaika
40 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
400 g
sika-nauta jauhelihaa tai lampaan jauhelihaa
1
sipuli hienonnettuna
2
valkosipulin kynttä hienonnettuna
½ dl
korppujauhoja
2
kananmunaa
2 rkl
tomaattipyreetä
1 tl
savupaprikajauhetta
½ ruukkua
tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
¾ tl
suolaa
mustapippuria myllystä

Ajvar

2
suippopaprikaa
1
munakoiso
1
valkosipulin kynsi
2 rkl
sitruunamehua
½ prk (à 125 g)

Ohje

  1. Lisää jauhelihan joukkoon hienonnetut sipulit, korppujauho, kananmuna ja tomaattipyree sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi massaksi. Anna tekeytyä hetki.
  2. Jaa taikina n. 8 osaan ja muotoile tangoiksi. Grillaa lihatangot öljytyn parilan päällä kypsiksi.
  3. Valmista ajvar. Huuhtele ja halkaise paprikat ja munakoiso. Asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle leikkuupinnat alaspäin. Paahda 200 asteessa n. 20 min.
  4. Lusikoi munakoisojen sisus kulhoon. Lisää paahtuneet paprikat, valkosipuli, sitruunamehu sekä sulatejuusto. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Anna makujen tekeytyä hetki viileässä. Tarjoile ajvaria grilliruokien kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
137 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.