Grillatut juustokasvikset

Reseptiyhteistyö: kesaruokaa-juustoista

Grillatut juustokasvikset

Reseptiyhteistyö: kesaruokaa-juustoista

30 min

Kuorruta tai täytä paprika, herkkusieni ja kesäkurpitsa juustolla. Paahda kypsäksi uunissa tai grillissä kuvun alla. Herkulliset grillatut kasvikset sopivat hyvin pihvin ja kalan kaveriksi kesään.

Ainekset

Chili-paprikat

1 kpl
punainen paprika
100 g
Valio Mustapekka® makea chili leikattava tuorejuusto
1 kpl
valkosipulia
½ kpl
rucolaruukkua

Pähkinä-homejuustosienet

6 kpl
suurta herkkusientä
125 g
Valio AURA® Pehmeä sinihomejuusto
6 kpl
saksanpähkinöitä

Pippuri-kesäkurpitsat

½ kpl
kesäkurpitsaa
100 g
Valio Mustapekka® mustapippuri leikattava tuorejuusto

Ohje

  1. Halkaise paprika ja poista siemenet ja kannat. Leikkaa kumpikin paprikan puolikas kolmeksi veneeksi.
  2. Jaa juusto kuudeksi palaksi ja laita halkaistujen paprikoiden sisään. Kuori ja viipaloi valkosipuli ja jaa paprikaveneisiin. Nosta rucolanlehdet paprikoiden päälle vasta kypsennyksen jälkeen.
  3. Napsauta herkkusienistä kannat pois. Täytä sienten lakit juustolla. Paina jokaiselle päälle pähkinä.
  4. Leikkaa kesäkurpitsa 1-1 ½ cm viipaleiksi. Viipaloi pippurijuusto kuudeksi kiekoksi. Nosta kiekot kesäkurpitsaviipaleiden päälle.
  5. Nosta paprikat, herkkusienet ja kesäkurpitsat uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä 225-250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Voit kypsentää kasvikset myös miedossa lämmössä grillissä (kuvun alla), kunnes juusto sulaa ja kasvikset hieman pehmenevät.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö