Gulassikeitto

Gulassikeitto

40 min
keskitaso
163 kcal / 100g
10
12

Gulassi on unkarilainen paprikalla maustettu liharuoka. Perinteisesti siihen on käytetty naudanlihaa, mutta tässä ohjeessa se korvataan sian kasslerilla.

Ainekset

5 annosta
2 (200 g)
sipulia suikaloituna
250 g
kassleria suikaloituna
2 rkl
3 (300 g)
perunaa suikaloituna
1 l
vettä
2
lihaliemikuutiota
2
valkosipulin kynttä
3 rkl
tomaattipyreetä
1 ½ tl
oreganoa
¼ tl
mustapippuria myllystä
½ tl
tabascoa
1 tl
paprikajauhetta
½ tl
suolaa
1
punainen paprika
1 prk (120 g)

Koristeeksi

hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Ruskista sipuli- ja lihasuikaleet kevyesti voissa.
  2. Lisää perunasuikaleet, vesi, liemikuutiot (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus) ja mausteet. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä.
  3. Lisää paprikasuikaleet ja smetana. Anna kiehahtaa.
  4. Ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua persiljaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
163 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
12 g
Suola
1,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
28 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)