
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
6 h
Yhteensä
6 h 45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 400 g Oreo-keksejä tai Domino keksejä
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 6 liivatelehteä
-
4 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa appelsiiniValio maustettu rahka appelsiini sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
- 1½ dl sokeria
-
1 prk (3,3 dl)
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
-
½ dl
Valio appelsiinitäysmehu perinteistäValio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
- ¾ dl sitruunamehua, tuorepuristettua
Päälle
- 4 rkl vettä
- 2½ rkl sitruunamehua, tuorepuristettua
- 1½ rkl sokeria
- 1 liivatelehteä
- 0 kg elintarvikeväriä, vihreä pastaväri
- 150 g makeisia
Jaa resepti
Ohje
- Varmista ennen valmistusta, että saat leivonnaispellin jääkaappilämpötilaan. Annos on helppo myös puolittaa ja valmistaa pienempänä esim. irtopohjakakkuvuokaan tai suorakaiteen muotoiseen vatiin, esim. Teema. (Kuvassa puolikas uunipellillinen.)
- Murenna keksit monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperin päälle uunipellille.
- Laita täytteen liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
- Yhdistä rahka ja sokeri. Vaahdota toisessa kulhossa kerma.
- Kiehauta appelsiini-sitruunamehuseos mikrossa tai kattilassa. Sulata joukkoon valutetut liivatelehdet.
- Lisää liivateseos rahkan joukkoon samalla sekoittaen. Lisää kermavaahto.
- Levitä täyte keksipohjalle. Anna hyytyä jääkaapissa tai kylmiössä väh. 4 h tai yön yli.
Limakiille ja koristelu
- Laita liivate likoamaan runsaaseen kylmään veteen, väh. 5 min.
- Kiehauta vesi, sitruunamehu ja sokeri kattilassa. Kun sokeri on sulanut, siirrä sivuun ja sulata joukkoon valutettu liivate. Värjää seos. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin.
- Levitä makeiset leivonnaislevylle niin, että jokaiseen leikattavaan annospalaan tulee makeinen.
- Lusikoi jäähtynyt, mutta vielä juokseva, limakiille leivonnaisen päälle makeisten väliin "lätäköiksi". Huom! Limakiilteen hyytyminen sopivaksi levittää ottaa aikansa, käy välillä sekoittamassa ja katsomassa liman rakennetta.
- Hyydytä vielä 1 - 2 h jääkaapissa. Leikkaa leivospaloiksi. Tarjoa lastenjuhlissa tai halloweenkekkereillä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
199 kcal
Proteiini
3,7 g
Hiilihydraatti
19,6 g
Rasva
11,6 g
Tyydyttynyt rasva
6,9 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- elintarvikeväriä