Siirry sisältöön
Halloween limaleivokset

Halloween limaleivokset

Raikasta ja karmivaa! Valmista pellillinen ja leikkaa leivospaloiksi halloween- tai lastenjuhliin. Hauskojen karkkien lomassa kiemurtelee makean-happamat limanorot, jotka sopivat appelsiinisen leivonnaisen makuun.

Halloween limaleivokset

Ainesosat

leivosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 400 g Oreo-keksejä tai Domino keksejä
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 6 liivatelehteä
  • 4 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa appelsiini
  • 1½ dl sokeria
  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio kuohukermaa laktoositon
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • ½ dl
    Valio appelsiinitäysmehu perinteistä
    Valio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
    Valio appelsiinitäysmehu 1 l perinteinen
  • ¾ dl sitruunamehua, tuorepuristettua

Päälle

  • 4 rkl vettä
  • 2½ rkl sitruunamehua, tuorepuristettua
  • 1½ rkl sokeria
  • 1 liivatelehteä
  • 0 kg elintarvikeväriä, vihreä pastaväri
  • 150 g makeisia

Ohje

  1. Varmista ennen valmistusta, että saat leivonnaispellin jääkaappilämpötilaan. Annos on helppo myös puolittaa ja valmistaa pienempänä esim. irtopohjakakkuvuokaan tai suorakaiteen muotoiseen vatiin, esim. Teema. (Kuvassa puolikas uunipellillinen.)
  2. Murenna keksit monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperin päälle uunipellille.
  3. Laita täytteen liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
  4. Yhdistä rahka ja sokeri. Vaahdota toisessa kulhossa kerma.
  5. Kiehauta appelsiini-sitruunamehuseos mikrossa tai kattilassa. Sulata joukkoon valutetut liivatelehdet.
  6. Lisää liivateseos rahkan joukkoon samalla sekoittaen. Lisää kermavaahto.
  7. Levitä täyte keksipohjalle. Anna hyytyä jääkaapissa tai kylmiössä väh. 4 h tai yön yli.

Limakiille ja koristelu

  1. Laita liivate likoamaan runsaaseen kylmään veteen, väh. 5 min.
  2. Kiehauta vesi, sitruunamehu ja sokeri kattilassa. Kun sokeri on sulanut, siirrä sivuun ja sulata joukkoon valutettu liivate. Värjää seos. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin.
  3. Levitä makeiset leivonnaislevylle niin, että jokaiseen leikattavaan annospalaan tulee makeinen.
  4. Lusikoi jäähtynyt, mutta vielä juokseva, limakiille leivonnaisen päälle makeisten väliin "lätäköiksi". Huom! Limakiilteen hyytyminen sopivaksi levittää ottaa aikansa, käy välillä sekoittamassa ja katsomassa liman rakennetta.
  5. Hyydytä vielä 1 - 2 h jääkaapissa. Leikkaa leivospaloiksi. Tarjoa lastenjuhlissa tai halloweenkekkereillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 288 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 29,7 g
Rasva 16,5 g
Tyydyttynyt rasva 9 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • elintarvikeväriä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search