Halva-puolukkatorttu

Halva-puolukkatorttu
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Halva-puolukkatorttu

Halva-puolukkatorttu

Seesaminsiemenistä valmistettu halva on oiva makupari hapokkaalle puolukalle. Maista ja ylläty!

Valmistusaika

Työaika
35 min
Yhteensä
35 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset12 annosta

12 annosta
4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
¾ dl
vehnäjauhoja
3 rkl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

2 dl
puolukoita
3 rkl
sokeria
70 - 100 g
halvaa
250 g
1 dl

Päälle

1 dl
½ tl
vaniljasokeria
1 dl
puolukoita

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahdon joukkoon samalla sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.
  2. Paista 225 asteessa 7 - 8 min. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
  3. Soseuta puolukat, lisää sokeri ja hienonna halva. Yhdistä täytteen aineet keskenään ja levitä pohjalle. Kääri rullaksi leivinpaperin avulla, jätä saumapuoli alle. Nosta tarjoiluastiaan.
  4. Kuorruta maustetulla kermavaahdolla. Koristele puolukoilla ja murennetulla halvalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
217 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›