Hampurilainen kreikkalaisittain

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Hampurilainen kreikkalaisittain

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

45 min

Hampurilainen nautitaan meidän perheessä kotikeittiössä. Laita hampurilaisen täytteet esille ja anna ruokailijoiden koota itse oma hampurilaisensa. Kreikkalaisessa hampurilaisessa maistuvat välimerellinen jugurttikastike, lammaspihvi, oliivit ja Valio Salaneuvos. Hampurilaissämpylän voit tehdä itse Hod dog-sämpylä ohjeella tai osta kaupasta laadukasta leipää.

Ainekset

Lammaspihvit

400 g
lampaan paistijauhelihaa
1 kpl
sipulia
1 dl
Valio turkkilainen jugurtti
½ dl
korppujauhoja
1 kpl
valkosipulin kynttä
1 tl
suolaa
1 ripaus
mustapippuria
1 kpl
kananmunaa

Välimeren jugurttikastike

2 dl
Valio turkkilainen jugurtti
180 g
1 rkl
juoksevaa hunajaa
1 ripaus
mustapippuria

Muut täytteet

1 kpl
pihvitomaattia
1 nippu
villirucolaa
50 g
1 dl
kalamata-oliiveja

Ohje

  1. Lammaspihvien valmistus

  2. Sekoita korppujauhot ja jugurtti. Anna turvota 5 minuuttia.
  3. Lisää jauheliha, silputtu sipuli, kananmuna, puristettu valkosipulin kynsi ja mausteet.
  4. Muotoile pihveiksi ja paista uunissa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.
  5. Välimeren jugurttikastikkeen valmistus

  6. Sekoita jugurtin sekaan hunaja, pippuri ja juustokuutiot.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö