Häränhäntätacot

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

Häränhäntätacot

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

12 h

Tacot häränhännillä täytettynä ja savujuustokastikkeella höystettynä http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi

Ainekset

5 kpl
häränhäntää
1 l
vettä
1 rkl
suolaa
1 rkl
paprikajauhetta
4 kpl
kokonaista maustepippuria
4 kpl
kokonaista mustapippuria
3 kpl
laakerinlehteä

Kipparikastike:

1 ½ dl
kermaa
100 g
Kippari savunmakuinen

Täytteeksi:

pala kurkkua
1 kpl
paprika
1 kpl
avokado
1 kpl
kevätsipuli varsineen
1 kpl
mieto chili
kourallinen korianteria
4 kpl
suurta tortillalättyä

Ohje

  1. Häränhäntien valmistus:

  2. Laita häränhännät kannelliseen uunivuoan pohjalle. Kaada häntien päälle vesi ja lisää mausteet. Lisää tarvittaessa vettä sen verran, että hännät peittyvät. Laita kansi päälle. Anna häntien kypsyä ja tekeytyä n.110-asteisessa uunissa yön yli. Siivilöi liemi erikseen. (Liemi kannattaa ehdottomasti käyttää hyödyksi ruoanlaitossa vaikkapa pakastaa seuraavaa lihakeittopäivää varten). Erottele liha luista ja poista lihasta suurimmat rasvat. Revi liha irtonaisemmiksi säikeiksi esimerkiksi haarukkaa apuna käyttäen.
  3. Kipparikastikkeen valmistus:

  4. Kuumenna kerma pienehkössä kattilassa. Lisää joukkoon pieneksi leikattu Kippari-sulatejuusto. Sekoita koko kuumentamisen ajan kunnes sulatejuusto on sulanut kastikkeeseen. Ota kattila pois liedeltä ja valuta kastike kulhoon siivilän läpi. Lopputuloksena on sileä, täyteläinen ja savunmakuinen kastike. Täydellinen kaveri häränhännille!
  5. Annoksen viimeistely:

  6. Pilko kurkku, paprika, avokado, sipuli ja chili. Kasaa kuumennetun tortilla-lätyn päälle häränliha sekä muut täytteet. Viimeistele annos kipparikastikkeella sekä tuoreella korianterilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö