Häränpotkasalaatti

Reseptiyhteistyö: gloria-blog-awards--menu/luonno

Häränpotkasalaatti

Reseptiyhteistyö: gloria-blog-awards--menu/luonno

12 h

Häränpotkasalaatin valmistus kestää kauan, mutta vaivannäkö palkitaan!

Ainekset

1000 g
häränpotkaa
100 g
porkkanaa
100 g
sipulia
4 kpl
valkosipulin kynttä
4 kpl
timjamin oksaa
4 kpl
rosmariinin oksaa
4 kpl
laakerinlehteä
10 kpl
maustepippuria
suolaa
mustapippuria

Salaatin raaka-aineet

2 kpl
porkkanaa
2 kpl
fenkolia
50 g
piparjuurta
2 kpl
sydänsalaattia
ruohosipulia
2 dl
majoneesia
1 rkl
sitruunamehua
10 kpl
Oulaisen hapankorppua

Ohje

  1. Suolaa ja pippuroi häränpotka kauttaaltaan ja paista häränpotkaan kaunis väri paistinpannulla.
  2. Laita häränpotka pataan. Lisää joukkoon porkkanat ja sipulit pieninä paloina. Leikkaa valkosipulin kynnet puoliksi ja lisää pataan.
  3. Mausta timjamilla, rosmariinilla, laakerinlehdillä, maustepippurilla ja suolalla. Lisää lopuksi vettä pataan niin, että potka peittyy.
  4. Laita pata liedelle ja kiehauta neste. Laita pataan kansi päällä 100 °C uuniin. Anna padan olla uunissa yön yli. Ota aamulla liha pois liemestä ja siivilöi liemi. Jäähdytä liha.
  5. Salaatin valmistus

  6. Leikkaa porkkanasta ja fenkolista ohuita suikaleita. Pilko sydänsalaatti pieniksi suikaleiksi ja pilko myös ruohosipuli pieniksi paloiksi.
  7. Raasta piparjuuri majoneesin sekaan ja sekoita joukkoon sitruunamehu.
  8. Riivi potkan lihat pieniksi paloiksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
  9. Aseta salaatti hapankorppujen päälle.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö