Hedelmäinen kinuski-kermakakku

Hedelmäinen kinuski-kermakakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Hedelmäinen kinuski-kermakakku

Hedelmäinen kinuski-kermakakku

Kesän juhlakausi lähestyy. Perinteinen kinuskikakku on varma valinta juhlapöydän tarjottavaksi.

Valmistusaika

Työaika
2 h
tekeytyminen
12 h
Yhteensä
14 h

Vaikeustaso

Kokenut leipoja
11 arvostelu

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1 ½ rkl
perunajauhoja
½ dl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta

Kostutukseen

1 ½ dl

Täyte

2 ½ dl
1 rkl
sokeria
1
kananmuna
1 ½ rkl
limetti- tai sitruunamehua
1 ½ rkl
perunajauhoja
1 tl
vaniljasokeria
1 pieni tlk (230/140 g)
ananasmurskaa
1
makea omena
1
banaani

Koristeluun

4 dl
¾ dl
fariinisokeria
hedelmiä esim. karambolaa

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vaahtoon siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen 2 1/2 litran kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa n. 30 min.
  2. Kumoa kypsä, hieman jäähtynyt pohja leivinpaperin päälle.
  3. Valmista täyte. Sekoita ananastäysmehu, muna, sokeri, sitruunamehu ja perunajauhot kattilassa. Kuumenna sekoittaen, kunnes kiisseli kiehahtaa ja sakenee. Jäähdytä ja mausta vaniljasokerilla.
  4. Kuori ja kuutioi omena pieniksi kuutioiksi. Valuta ananasmurska ja viipaloi banaani. Lisää hedelmät jäähtyneen kiisselin joukkoon
  5. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta kakun pohja tarjoiluvadille. Kostuta ja levitä puolet täytteestä pohjalevylle. Nosta kakun keskikerros päälle, kostuta ja levitä loppu täyte. Kostuta kansilevyä hieman leikkauspinnalta ja aseta päällimmäiseksi.
  6. Peitä kakku kelmulla ja aseta päälle kevyt paino, kuten leikkuulauta. Anna vetäytyä viileässä.
  7. Valmista kuorrutus. Yhdistä pinnoitetussa kattilassa 2 dl kermaa ja fariinisokeri. Keitä välillä sekoittaen n. 10 - 15 min. Jäähdytä kinuskia hetki ja kaada kakun keskelle. Anna valua tasaisesti. Voit tarvittaessa kallistella kakku hiukan tai levittää kuorrutusta veitsellä.
  8. Koristele kakku hedelmillä
  9. Vaahdota loppu vispikerma. Lusikoi se pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota kakun reunat.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
193 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.