Hedelmäsalaatti

Hedelmäsalaatti

25 min
keskitaso
158 kcal / 100g
1
0

Pienellä vaivalla saat appelsiininkuorista näyttävät tarjoiluastiat hedelmäsalaatille.

Ainekset

2 annosta
2 isoa
appelsiinia
1 (125 g)
makea omena
250 g
siemenettömiä viinirypäleitä
2 tl
mintun tai sitruunamelissan lehtiä hienonnettuna

Kinuskikastike (saanto n. 2 1/2 dl)

1 prk (3,3 dl)
2 dl
fariinisokeria

Ohje

  1. Leikkaa pestyistä appelsiineista "hattu" eli n. 1/4 pois. Säästä ne. Koverra appelsiinin hedelmäliha greippi- tai juuresveitsellä varovasti kuoren sisältä niin, että saat kuorista tarjoiluastiat jälkiruoalle.
  2. Poista valkoiset kuoren osat ja siemenet. Kuutioi hedelmäliha.
  3. Kuori omena. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Halkaise viinirypäleet. Sekoita kaikki hedelmäpalat keskenään. Lisää hienonnetut yrttilehdet.
  4. Annostele salaatti appelsiinin kuoriin.
  5. Valmista kinuskikastike : Keitä kermaa ja fariinisokeria hiljalleen kattilassa välillä sekoitellen n. 5 min.
  6. Kaada hieman lämmintä kinuskikastiketta hedelmäsalaatin päälle ja lisää "hatut".

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
158 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
18 g
Rasva
9 g
Suola
0,0 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
34 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)