Hedelmätäytekakku

Hedelmätäytekakku

3 h 45 min
haastava
242 kcal / 100g
0
0

Iloisen keltainen täytekakku piristää ja antaa energiaa talviaikaan. Valitse täytteeseen kypsiä ja mehukkaita hedelmiä tai korvaa tarvittaessa säilykehedelmillä.

Ainekset

15 annosta
(3)
munan kakkupohja ks. erillinen ohje

Marenkipohja ja koristemarengit

3
valkuaista
2 dl
tomusokeria
1 rkl
sitruunamehua

Täyte

1 rasia (200g)
½ dl
sokeria
2
mangoa pieninä kuutioina
1 prk (3,3 dl)
1 ½ dl
lemon curdia

Kostutus

1 ½ dl
1 rkl
sokeria

Koristeeksi

mangoa viipaleina
passionhedelmää
sitruunankuorta
sitruunamelissaa
marenkia

Ohje

  1. Vatkaa valkuaiset ensin kovaksi vaahdoksi ja lisää sitten pikkuhiljaa tomusokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi sitruunamehu. Lusikoi leivinpaperille Ø 22 cm oleva pyöreä marenkilevy. Pursota loppu vaahto pieniksi, n. Ø 1 cm, oleviksi marengeiksi. Kuivata marenkeja uunin alaosassa 100 asteessa n. 3 t. Marenki saa jäädä sisältä hieman tahmeaksi, mutta pinnan tulee olla rapea.
  2. Notkista tuorejuusto ja lisää sokeri sekä mangokuutiot. Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi ja yhdistä tuorejuusto-mangoseoksen kanssa.
  3. Leikkaa 3 munan kakkupohja (Ø 22 cm) kahteen osaan. Kostuta alempi pohja puolella mehusta ja levitä päälle puolet lemon curdista. Levitä pohjalle tämän jälkeen mangotäytteestä n. 1/3. aseta täytteen päälle marenkilevy ja n. 1/3 mangotäytteestä. Kostuta kanneksi tuleva sokerikakkulevy lopulla mehulla ja levitä kakun sisäpuolelle tulevalle pinnalle loppu lemon curd. Levitä pintaan loppu täyte.
  4. Koristele tuoreilla eksoottisilla hedelmillä, sitruunan tai limen kuorella sekä pikkumarengeilla. Tarjoa mahdollisimman pian sillä marenkilevy kostuu muutamassa tunnissa ja menettää tällöin rapeutensa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
242 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
11 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
23 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)