Hedelmätorttu

Hedelmätorttu

Tämä helppo hedelmätorttu on saanut päällensä makeita aprikooseja ja tuoreita luumuja. Tarjoa hedelmätortun kanssa vaniljakastiketta.

1 h 30 min
keskitaso
242 kcal / 100g
0
0

Ainekset8 annosta

8 annosta
2
kananmunaa
2 dl
sokeria
150 g
1 prk (250 g)
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
leivinjauhetta

Päälle

1 tlk (420/240 g)
säilykeaprikooseja
2 - 3 (100 g)
tuoretta luumua

Kiille

1 dl
vettä
½ dl
hyytelösokeria

Tarjoiluun

Valio Vanilla™ vaniljakastiketta
tai Valio Eila® vanhan ajan vaniljakastiketta laktoositon

Ohje

  1. Vuoraa pinnoitetun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja korppujauhota reunat
    Vuoraa pinnoitetun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja korppujauhota reunat
  2. Vaahdota munat ja sokeri.
    Vaahdota munat ja sokeri.
  3. Sulata voi. Sekoita rahka voisulaan. Lisää voi-rahkaseos ja keskenään sekoitetut kuivat aineet muna-sokerivaahtoon.
  4. Kaada taikina vuokaan. Poista luumuista kivet, paloittele hedelmät ja asettele ne taikinan päälle.
  5. Paista 175 asteessa uunin ala/keskiosassa n. 45 min. Anna tortun hieman jäähtyä. Siirrä se tarjoiluastiaan.
  6. Tee jäähtyneen tortun päälle kiille: Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri. Kiehauta sekoittaen. Anna jäähtyä 2 min. Sivele kiille tortun pintaan pullasudilla. Anna hyytyä n.15 min.
  7. Tarjoile Hedelmätorttua vaniljakastikkeen kanssa

Vinkki

* Voit valmistaa tortun myös matalampaan piirasvuokaan (Ø 26 cm tai nelikulmainen 23 x 23 cm), josta tortun voi tarjoilla suoraan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
242 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
9 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
69 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)