Hedelmätorttu

Hedelmätorttu

1 h 30 min
keskitaso
242 kcal / 100g
0
0

Tämä helppo hedelmätorttu on saanut päällensä makeita aprikooseja ja tuoreita luumuja. Tarjoa hedelmätortun kanssa vaniljakastiketta.

Ainekset

8 annosta
2
kananmunaa
2 dl
sokeria
150 g
1 prk (250 g)
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
leivinjauhetta

Päälle

1 tlk (420/240 g)
säilykeaprikooseja
2 - 3 (100 g)
tuoretta luumua

Kiille

1 dl
vettä
½ dl
hyytelösokeria

Tarjoiluun

Ohje

  1. Vuoraa pinnoitetun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja korppujauhota reunat
  2. Vaahdota munat ja sokeri.
  3. Sulata voi. Sekoita rahka voisulaan. Lisää voi-rahkaseos ja keskenään sekoitetut kuivat aineet muna-sokerivaahtoon.
  4. Kaada taikina vuokaan. Poista luumuista kivet, paloittele hedelmät ja asettele ne taikinan päälle.
  5. Paista 175 asteessa uunin ala/keskiosassa n. 45 min. Anna tortun hieman jäähtyä. Siirrä se tarjoiluastiaan.
  6. Tee jäähtyneen tortun päälle kiille: Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri. Kiehauta sekoittaen. Anna jäähtyä 2 min. Sivele kiille tortun pintaan pullasudilla. Anna hyytyä n.15 min.
  7. Tarjoile Hedelmätorttua vaniljakastikkeen kanssa

Vinkki

* Voit valmistaa tortun myös matalampaan piirasvuokaan (Ø 26 cm tai nelikulmainen 23 x 23 cm), josta tortun voi tarjoilla suoraan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
242 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
9 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
69 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)