Hedelmätorttu

Hedelmätorttu
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Hedelmätorttu

Hedelmätorttu

Tämä helppo hedelmätorttu on saanut päällensä makeita aprikooseja ja tuoreita luumuja. Tarjoa hedelmätortun kanssa vaniljakastiketta.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
45 min
hyydytys
15 min
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
11 arvostelu

Ainekset8 annosta

8 annosta
2
kananmunaa
2 dl
sokeria
150 g
250 g
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
leivinjauhetta

Päälle

1 tlk (420/240 g)
säilykeaprikoosia
2 - 3 (100 g)
tuoretta luumua

Kiille

1 dl
vettä
½ dl
hyytelösokeria

Tarjoiluun

Ohje

  1. Vuoraa pinnoitetun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja korppujauhota reunat
    Vuoraa pinnoitetun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja korppujauhota reunat
  2. Vaahdota munat ja sokeri.
    Vaahdota munat ja sokeri.
  3. Sulata voi. Sekoita rahka voisulaan. Lisää voi-rahkaseos ja keskenään sekoitetut kuivat aineet muna-sokerivaahtoon.
  4. Kaada taikina vuokaan. Poista luumuista kivet, paloittele hedelmät ja asettele ne taikinan päälle.
  5. Paista 175 asteessa uunin ala/keskiosassa n. 45 min. Anna tortun hieman jäähtyä. Siirrä se tarjoiluastiaan.
  6. Tee jäähtyneen tortun päälle kiille: Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri. Kiehauta sekoittaen. Anna jäähtyä 2 min. Sivele kiille tortun pintaan pullasudilla. Anna hyytyä n.15 min.
  7. Tarjoile Hedelmätorttua vaniljakastikkeen kanssa
Vinkki

Vinkki

* Voit valmistaa tortun myös matalampaan piirasvuokaan (Ø 26 cm tai nelikulmainen 23 x 23 cm), josta tortun voi tarjoilla suoraan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
242 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.