Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Hedelmillä täytetty syrnikki

Syrnikki on on rahkalettunen, jokä tässä ohjeessa valmistetaan täytetyn munakkaan tapaan. Maitorahkaa ja pehmeää raejuustoa käyttämällä pääsee jäljittelemään hienosti alkuperäistä makua.

Hedelmillä täytetty syrnikki
Hedelmillä täytetty syrnikki

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 125 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon
  • 1 prk (200 g)
    Valio pehmeää raejuustoa
    Valio pehmeä raejuusto on maultaan mietoa ja maukasta. Se sisältää hieman enemmän rasvaa (2,4 %)…
    Valio pehmeä raejuusto 200 g
  • 3 kananmunaa
  • ¾ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½-1 dl rusinoita
  • 1 dl vehnäjauhoja

Paistamiseen

Täyte ja tarjoiluun

  • 1 tlk (227/137 g) ananaspaloja
  • 1 banaani
  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1 rkl sokeria

Ohje

  1. Laita ensin täytteen ananaspalat lävikköön valumaan.
  2. Sekoita maitorahka, raejuusto, munat, sokerit ja rusinat kulhossa. Lisää lopuksi vehnäjauhot. Sekoita.
  3. Kuumenna rasva isossa Ø 23 cm:n paistinpannussa. Kaada rahkaseos tasaisesti pannulle. Kypsennä miedolla/keskilämmöllä kannen alla.
  4. Kun massa on hyytynyt munakkaan tapaan, levitä ananaspalat ja viipaloitu banaani paistoksen toiselle puoliskolle.
  5. Käännä täyttämätön osa varovasti kanneksi. Kypsennä miedolla lämmöllä vielä hetki.
  6. Valuta/siirrä täytetty syrnikki pannulta tarjoilulautaselle. Koristele halutessasi tomusokerilla.
  7. Tarjoa vaahdotetun, sokerilla makeutetun kermavaahdon kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 158 kcal
Proteiini 5,8 g
Hiilihydraatti 16,5 g
Rasva 7,3 g
Tyydyttynyt rasva 3,9 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Oivariini® juoksevaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search