Hehkupäärynät

Hehkupäärynät

Joulunajan kevyempi jälkiruoka syntyy päärynöistä, jotka marinoidaan Hehku juomassa. Tarjoa mausteiset päärynät kermavaahdon kanssa.

Ainekset6 annosta

6 annosta
3
päärynää
5 dl
Valio Hehku juomaa
2 rkl
sokeria

Koristeluun

1 dl
½ tl
vaniljasokeria
2 tl
sokeria
½ tl
kanelia

Ohje

  1. Kuori päärynät. Halkaise ja poista siemenkodat. Leikkaa päärynän kuperalta puolelta pieni pala pois, jotta ne pysyvät tukevasti lautasella.
  2. Sekoita Hehku ja sokeri kattilassa ja lisää päärynän puolikkaat joukkoon. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
  3. Keitä seuraavana päivänä päärynöitä Hehku juomassa n. 10 min. Nosta pehmeät päärynät Hehku juomasta, valuta. Kuuman Hehku juoman voit tarjota juomana.
  4. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi ja mausta. Laita päärynänpuolikkaat jälkiruokalautasille ja koristele kermavaahdolla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
84 kcal
Proteiini
0 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
4 g
Suola
0,0 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
14 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)