Helpot valkosipulisimpukat

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

Helpot valkosipulisimpukat

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

30 min

Kokit ja potit -ruokablogi tarjoilee helppoja valkosipulisimpukoita. http://kokitjapotit.blogspot.fi/

Ainekset

Simpukat:

200 g
savustettuja simpukoita
50 g
Valio voi valkosipuli laktoositon
ripaus suolaa

Lisäksi:

tomaattia kuutioina
tuoretta timjamia
vaaleaa leipää tai patonkia

Ohje

  1. Voit valmistaa ruoan joko paistinpannulla tai etanapannuilla. Mikäli valmistat simpukat etanapannuissa, tarvitset kaksi 12 kolon pannua tai vastaavan määrän pienempiä pannuja. Laita simpukoita etanapannujen koloihin. Yhteen koloon mahtuu keskimäärin kaksi simpukkaa. Ripottele pieni määrä suolaa simpukoiden päälle. Laita jokaiseen koloon myös valkosipulivoita. Paista 200-asteisessa uunissa noin viisi minuuttia eli kunnes voi on sulanut ja simpukat ovat kuumia. Ota pannut uunista, lusikoi simpukoiden päälle kuutioitua tomaattia sekä tuoretta timjamia. Tarjoa vaalean leivän tai patongin kanssa. Leivänpalasella saat talteen koloihin jääneen valkosipulivoin. Jos valmistat simpukat pannulla, laita valutetut simpukat sekä kuutioitu voi lämmitetylle pannulle ja paista muutama minuutti. Tarjoa kuten edellä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö