
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
4 h
Yhteensä
4 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
4.5
tähteä viidestä
4 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 175 g Domino-keksejä
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 4 liivatelehteä
-
1 prk (2,5 dl)
Valio vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 9%Valio vaahtoutuva vaniljakastike on lempeän vaniljainen jälkiruokakastike, joka maistuu herkulliselta kuohkeaksi vaahdotettuna esimerkiksi leivonnaisten seurassa.…
-
2 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa appelsiiniValio maustettu rahka appelsiini sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
-
2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa sitruuna
-
2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa vanilja
Voit kokeilla myös -
- 1 tl vaniljasokeria
Päälle
- 2 isoa appelsiinia
-
2 dl
Valio Hedelmätarha® luomuappelsiinitäysmehuaValio Hedelmätarha® luomuappelsiinitäysmehu virkistää aamun kuin aamun! Laadukas ja maukas täysmehu luomuappelsiineista. Valio Luomu™ on…
- 1 dl hyytelösokeria
Koristeeksi
- 0 kg mintun tai sitruunamelissan lehteä tai kirsikoita
Jaa resepti
Ohje
- Aloita kakun valmistaminen hienontamalla keksit esim. monitoimikoneessa. Sulata voi. Yhdistä keksimuru ja voisula. Pohjusta leivinpaperilla 23 - 25 cm:n pinnoitettu irtopohjavuoka. Taputtele keksi-voiseos vuoan pohjalle.
- Laita liivatteet runsaaseen kylmään veteen pehmiämään.
- Vatkaa jääkaappikylmä vaniljakastike sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Käytä kannumaista vaahdotusastiaa, näin vaahto syntyy nopeammin. Sekoita joukkoon rahka ja vaniljasokeri.
- Purista liivatteista liotusvesi. Mittaa pieneen kattilaan 1 rkl vettä. Kiehauta vesi ja sulata liivatelehdet siihen, nosta kattila levyltä. Sekoita liivateseos täytteen joukkoon.
- Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa vähintään 4 t tai yli yön.
- Kun kakku on hyytynyt, lisää päälle kalvottomiksi leikatut appelsiinipalat. Poista myös siemenet.
- Valmista kiille: Kuumenna appelsiinitäysmehu kattilassa kiehuvaksi. Sekoita joukkoon hyytelösokeri. Anna kiehua 30 sek. Nosta levyltä. Anna jäähtyä hiljalleen sekoitellen pari min.
- Lusikoi lämmintä hyytelöseosta kakun ja appelsiinipalojen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 15 min.
- Kun kiille on hyytynyt, irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Irrota reuna ja nosta kakku tarjoiluvadille.
- Koristele kakku ja nauti.

Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
159 kcal
Proteiini
3,5 g
Hiilihydraatti
20,5 g
Rasva
6,7 g
Tyydyttynyt rasva
4,3 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mintun tai sitruunamelissan lehteä