Helppo appelsiini-juustokakku

Helppo appelsiini-juustokakku

4 h 30 min
keskitaso
183 kcal / 100g
29
37

Kevyempi kevään herkku on hyydytetty juustokakku, jonka täytteessä on vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ja maustettua rahkaa. Koristele juustokakku pirteäksi appelsiinilla ja säilykekirsikoilla.

Ainekset

10 annosta

Pohja

175 g
Domino-keksejä
50 g

Täyte

4
liivatelehteä
1 prk (2,5 dl)
2 prk (à 200 g)
1 tl
vaniljasokeria

Päälle

2 isoa
appelsiinia
2 dl
1 dl
hyytelösokeria

Koristeeksi

mintun tai sitruunamelissan lehtiä tai kirsikoita

Ohje

  1. Aloita kakun valmistaminen hienontamalla keksit esim. monitoimikoneessa. Sulata voi. Yhdistä keksimuru ja voisula. Pohjusta leivinpaperilla 23 - 25 cm:n pinnoitettu irtopohjavuoka. Taputtele keksi-voiseos vuoan pohjalle.
  2. Laita liivatteet runsaaseen kylmään veteen pehmiämään.
  3. Vatkaa jääkaappikylmä vaniljakastike sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Käytä kannumaista vaahdotusastiaa, näin vaahto syntyy nopeammin. Sekoita joukkoon rahka ja vaniljasokeri.
  4. Purista liivatteista liotusvesi. Mittaa pieneen kattilaan 1 rkl vettä. Kiehauta vesi ja sulata liivatelehdet siihen, nosta kattila levyltä. Sekoita liivateseos täytteen joukkoon.
  5. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa vähintään 4 t tai yli yön.
  6. Kun kakku on hyytynyt, lisää päälle kalvottomiksi leikatut appelsiinipalat. Poista myös siemenet.
  7. Valmista kiille: Kuumenna appelsiinitäysmehu kattilassa kiehuvaksi. Sekoita joukkoon hyytelösokeri. Anna kiehua 30 sek. Nosta levyltä. Anna jäähtyä hiljalleen sekoitellen pari min.
  8. Lusikoi lämmintä hyytelöseosta kakun ja appelsiinipalojen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 15 min.
  9. Kun kiille on hyytynyt, irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Irrota reuna ja nosta kakku tarjoiluvadille.
  10. Koristele kakku ja nauti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
183 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
9 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
41 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)