Helppo kanelikranssi

Helppo kanelikranssi
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Helppo kanelikranssi

Helppo kanelikranssi

Valmista näyttävä ja lehtevä herkkukranssi, joka on silti helppotekoinen julhaleivonnainen! Puolivalmiit ja valmiiksi maustetut raaka-aineet nopeuttavat valmistusta ja takaavat onnistuneen lopputuloksen. Leivonnainen säilyy hyvänä jääkaapissa myös seuraavaan päivään.

Valmistusaika

Työaika
25 min
uunissa
17 min
jäähdytys
30 min
Yhteensä
1 h 12 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta
500 g
voitaikinalevyjä
½ prk (à 200 g)
1 dl
1 prk (200 g)
tuoretta rosmariinia

Voiteluun ja pinnalle

kananmunaa
1 ½ dl (45 g)
mantelilastuja
n. 1 rkl
tomusokeria

Ohje

  1. Leikkaa kohmeiset taikinalevyt ensin kahtia ja puolita palat sitten kolmioksi.
  2. Aseta taikinakolmiot limittäin leivinpaperin päälle uunipellille kranssin muotoon, kolmion kärjet ulospäin suuntautuen. Voitele munalla ja ripottele päälle mantelilastuja.
  3. Kypsennä uunin alaosassa 225 asteessa n. 17 min. Anna jäähtyä kunnolla.
  4. Halkaise kranssi sahalaitaisella veitsellä. Nosta kansi sivuun.
  5. Voitele alaosa kanelikreemillä.
  6. Vaahdota kuohukerma, lisää vaahdotuksen loppuvaiheessa rahka.
  7. Lusikoi tai pursota täyte kreemin päälle. Ripottele pinnalle tuoretta rosmariinia.
  8. Nosta kansi takaisin paikalleen. Viimeistele kranssi siivilöimällä päälle tomusokeria.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
320 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
23 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.