Helppo kanttarellirisotto

Helppo kanttarellirisotto
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Helppo kanttarellirisotto

Helppo kanttarellirisotto

Kermaisen mehevä sienirisotto on ihana loppukesä ja syksyn ruoka. Tämä risotto syntyy vaivatta ilman sienisaalista. Valmis kermainen kanttarellikastike antaa risotolle mainion maun ja kermaisen rakenteen.

Valmistusaika

Työaika
15 min
kypsennysajat yhteensä
20 min
Yhteensä
35 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 - 3
salottisipulia
1
valkosipulin kynsi
25 g
½ tl
timjamia
2 dl
risottoriisiä
2 dl
kuivaa valkoviiniä
6 dl
kanalientä
1 prk (3 dl)
½ pussia (à 150 g)
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota kattilassa voissa. Lisää timjami ja riisit ja kuullota hetki.
  2. Lisää valkoviini, anna hieman haihtua. Lisää kanalientä vähitellen. Anna edellisen nestelisäyksen imeytyä aina ennen uuden lisäämistä. Lisää myös kanttarellikastiketta vähitellen. Keitä keskilämmöllä n. 20 min. Sekoita tarvittaessa, mutta vältä turhaa sekoittamista, ettei riisin jyvät rikkoudu.
  3. Kun riisi on al dente, annostele tarjolle ja viimeistele annokset AURA murulla sekä mustapippurilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
129 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.