Hirssi-aprikoosipuuro

Hirssi-aprikoosipuuro

Keitä hirssistä ja aprikoosista maidoton puuro, jossa on runsaasti rautaa. Maidon sijaan puuro keitetään omenatäysmehuun.

2 h 45 min
keskitaso
78 kcal / 100g
0
0

Ainekset5 annosta

5 annosta
2 ½ dl (180 g)
kuivattuja aprikooseja
5 dl
vettä
5 dl
¼ tl
suolaa
1 ½ dl
hirssihiutaleita
sokeria tai hunajaa maun mukaan

Tarjoiluun

Ohje

  1. Huuhdo aprikoosit. Mittaa kylmä vesi ja omenatäysmehu kattilaan. Leikkaa aprikoosit kahtia ja laita likoamaan vesi-mehuseokseen pariksi tunniksi.
  2. Keitä aprikooseja n. 30 min.
  3. Lisää suola ja hiutaleet, sekoita hyvin. Kypsennä n. 15 minuuttia miedolla lämmöllä välillä hämmentäen. Lisää joukkoon sokeria tai hunajaa maun mukaan.
  4. Tarjoa kylmän maidon kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
78 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
0 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Kalsium
17 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›