Hollandaisekastiketta ja paistettua lohta

Hollandaisekastiketta ja paistettua lohta
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Hollandaisekastiketta ja paistettua lohta

Hollandaisekastiketta ja paistettua lohta

Hollandaisekastike on lyömätön klassikko. Kastikkeen pohjana on tiivis makuliemi. Käyttämällä huoneenlämpöistä voita onnistut varmasti ja voit nauttia kastikkeen kanssa rapeaksi paistettua lohta.

Valmistusaika

Työaika
45 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta

Mausteliemi

3
salottisipulia
3 dl
valkoviinietikkaa
3 dl
kuivaa valkoviiniä
2
timjamin oksaa
10
kokonaista valkopippuria

Hollandaise

¾ dl
maustelientä
5
keltuaista
250 g
1
sitruunan mehu

Paistettu lohi

2 rkl
600 g
lohifileetä
tuoretta timjamia
½ tl
sormisuolaa
¼ tl
valkopippuria

Ohje

  1. Hienonna salottisipuli ja laita kattilaan. Lisää joukkoon valkoviini ja valkoviinietikka. Keitä mausteiden kanssa nesteen määrä puoleen. Siivilöi liemi talteen
  2. Sekoita 5 keltuaista ja 5 rkl maustelientä paksupohjaiseen kattilaan. Kypsennä liedellä hitaasti, koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes keltuaiset kypsyvät ja saostuvat.
  3. Jatka vispilällä sekoittamista ja lisää huoneenlämpöinen voi pieninä paloina pikkuhiljaa sekaan.
  4. Mausta lopuksi sitruunamehulla.
  5. Leikkaa lohifilee neljään osaan ja paista pannulla voissa timjamin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Tarjoile heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
223 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.