Huijarin butter chicken

Reseptiyhteistyö: samasta-padasta-2-keittokirjayhteistyo

Huijarin butter chicken

Reseptiyhteistyö: samasta-padasta-2-keittokirjayhteistyo

Ruokakirjailija Outi Väisänen rakastaa intialaista ruokaa. Ja niin rakastaa hänen yksivuotiaansakin, joka syö huijarin ”voikanaa” aikuisten annoksen! Täyteläisestä, mausteisesta mausta ei arvaisi, että kastike hautuu vain viisi minuuttia.

30 min

Ainekset4 n. 4 annosta

1 kpl
sipulia
2 rkl
öljyä
½ dl
mantelijauhetta
1 tl
kardemummaa
1 tl
(ceylonin)kanelia
1 tl
kurkumaa
½ tl
neilikkaa
2 rkl
tomaattipyreetä
500 g
paseerattua tomaattia
1 kpl
3 rkl
2 dl
1 tl
suolaa
basmatiriisiä
cashewpähkinää
minttua tai korianteria
kirsikkatomaatteja

Ohje

  1. Hienonna sipuli kasariin. Lisää öljy ja kuullota muutama minuutti.
  2. Mittaa mantelijauhe ja mausteet kuppiin valmiiksi. Sekoita mausteet sipulin joukkoon.
  3. Lisää tomaattipyree ja paista pari minuuttia sekoitellen. Lisää paseerattu tomaatti ja anna kastikkeen hautua kannen alla 5 minuuttia.
  4. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Ota 2 dl kastiketta sivuun vauvalle.
  5. Paista Mifu-suikaleet paistinpannussa 1 rkl:ssa voita rapeiksi. Sekoita kastikkeeseen.
  6. Nosta pannu liedeltä. Sekoita kerma, loppu voi ja suola joukkoon.
  7. Tarjoa kastike riisin, paahdettujen pähkinöiden, yrttien ja halutessasi tomaattien kanssa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›