Hunnutetut uuniomenat

Hunnutetut uuniomenat
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Hunnutetut uuniomenat

Hunnutetut uuniomenat

Marenkihuntuiset mantelimassalla täytetyt uuniomenat maistuvat vaniljakastikkeen kera.

Valmistusaika

Työaika
25 min
40 min
Yhteensä
1 h 5 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
4 - 8 (650 g)
hapahkoa omenaa
1/2 tankoa (75 g)
mantelimassaa
1
valkuainen
3 rkl
sokeria
½ dl
hasselpähkinärouhetta

Tarjoiluun

1 prk (500 g)

Ohje

  1. Pese ja halkaise kotimaiset omenat. Koverra siemenkodat pois veitsellä ja teräväkärkisellä lusikalla. Leikkaa omenista ohut viipale pyöreältä puolelta, jotta ne pysyvät tukevasti pystyssä. Laita omenanpuolikkaat uunivuokaan.
  2. Paista 175 asteessa uunin alaosassa n. 30 min tai kunnes omenat ovat lähes kypsiä ja pehmeitä.
  3. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Lisää sitten sokeri vähitellen ja vatkaa, kunnes marenki on kiiltävää ja sileää.
  4. Laita siemenkotien tilalle viipale mantelimassaa. Lusikoi päälle marenkia. Ripota pinnalle hasselpähkinärouhetta.
  5. Paista vielä uunin alaosassa 200 asteessa 10 min tai kunnes marenki on saanut kauniin värin.
  6. Tarjoa haaleina vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
124 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›