Siirry sisältöön
Hunnutetut uuniomenat

Hunnutetut uuniomenat

Marenkihuntuiset mantelimassalla täytetyt uuniomenat maistuvat vaniljakastikkeen kera.

Hunnutetut uuniomenat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4-8  (650 g) hapahkoa omenaa
  • 75 g mantelimassaa
  • 1 valkuainen
  • 3 rkl sokeria
  • ½ dl hasselpähkinärouhetta

Tarjoiluun


Ohje

  1. Pese ja halkaise kotimaiset omenat. Koverra siemenkodat pois veitsellä ja teräväkärkisellä lusikalla. Leikkaa omenista ohut viipale pyöreältä puolelta, jotta ne pysyvät tukevasti pystyssä. Laita omenanpuolikkaat uunivuokaan.
  2. Paista 175 asteessa uunin alaosassa n. 30 min tai kunnes omenat ovat lähes kypsiä ja pehmeitä.
  3. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Lisää sitten sokeri vähitellen ja vatkaa, kunnes marenki on kiiltävää ja sileää.
  4. Laita siemenkotien tilalle viipale mantelimassaa. Lusikoi päälle marenkia. Ripota pinnalle hasselpähkinärouhetta.
  5. Paista vielä uunin alaosassa 200 asteessa 10 min tai kunnes marenki on saanut kauniin värin.
  6. Tarjoa haaleina vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 125 kcal
Proteiini 3 g
Hiilihydraatti 15,1 g
Rasva 5,5 g
Tyydyttynyt rasva 1,5 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search