
Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
40 min
Yhteensä
1 h 5 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 4-8 (650 g) hapahkoa omenaa
- 75 g mantelimassaa
- 1 valkuainen
- 3 rkl sokeria
- ½ dl hasselpähkinärouhetta
Tarjoiluun
-
1 prk (500 g)
Valio Vanilla™ vaniljakastikettaValio Vanilla™ vaniljakastike on lempeän täyteläinen ja miellyttävän paksu vaniljakastike, joka sopii monen herkun kanssa…
Jaa resepti
Ohje
- Pese ja halkaise kotimaiset omenat. Koverra siemenkodat pois veitsellä ja teräväkärkisellä lusikalla. Leikkaa omenista ohut viipale pyöreältä puolelta, jotta ne pysyvät tukevasti pystyssä. Laita omenanpuolikkaat uunivuokaan.
- Paista 175 asteessa uunin alaosassa n. 30 min tai kunnes omenat ovat lähes kypsiä ja pehmeitä.
- Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Lisää sitten sokeri vähitellen ja vatkaa, kunnes marenki on kiiltävää ja sileää.
- Laita siemenkotien tilalle viipale mantelimassaa. Lusikoi päälle marenkia. Ripota pinnalle hasselpähkinärouhetta.
- Paista vielä uunin alaosassa 200 asteessa 10 min tai kunnes marenki on saanut kauniin värin.
- Tarjoa haaleina vaniljakastikkeen kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
125 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatti
15,1 g
Rasva
5,5 g
Tyydyttynyt rasva
1,5 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa