Hunnutetut uuniomenat

Hunnutetut uuniomenat

1 h 5 min
keskitaso
124 kcal / 100g
0
0

Marenkihuntuiset mantelimassalla täytetyt uuniomenat maistuvat vaniljakastikkeen kera.

Ainekset

6 annosta
4 - 8 (650 g)
hapahkoa omenaa
1/2 tankoa (75 g)
mantelimassaa
1
valkuainen
3 rkl
sokeria
½ dl
hasselpähkinärouhetta

Tarjoiluun

1 prk (500 g)

Ohje

  1. Pese ja halkaise kotimaiset omenat. Koverra siemenkodat pois veitsellä ja teräväkärkisellä lusikalla. Leikkaa omenista ohut viipale pyöreältä puolelta, jotta ne pysyvät tukevasti pystyssä. Laita omenanpuolikkaat uunivuokaan.
  2. Paista 175 asteessa uunin alaosassa n. 30 min tai kunnes omenat ovat lähes kypsiä ja pehmeitä.
  3. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Lisää sitten sokeri vähitellen ja vatkaa, kunnes marenki on kiiltävää ja sileää.
  4. Laita siemenkotien tilalle viipale mantelimassaa. Lusikoi päälle marenkia. Ripota pinnalle hasselpähkinärouhetta.
  5. Paista vielä uunin alaosassa 200 asteessa 10 min tai kunnes marenki on saanut kauniin värin.
  6. Tarjoa haaleina vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
124 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
5 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
66 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)