Siirry sisältöön
Hyvä pasta eli Mifu carbonara

Hyvä pasta eli Mifu carbonara

Hyvä, mehevä pasta - sitä tämä on! Pasta carbonara on ollut innoittajana tähän mehevään pastaan, mutta pääraaka-aineena onkin kinkun sijasta Mifu ruokarae. Kokeile Mifu carbonaraa myös muilla Mifu ruokaraemauilla.

Hyvä pasta eli Mifu carbonara

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 300 g nauhapastaa
  • 1 pkt (330 g)
    Valio MiFU® ruokaraetta Original
    Valio MiFU® ruokarakeet ovat helppo ratkaisu pääruoanlaittoon. Rakeita käytetään lämpimässä ruuanlaitossa samaan tapaan kuin jauhelihaa…
    Valio MiFU® 330 g ruokarae Original laktoositon
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 pieni (1 ) (80 g) sipuli
  • 1 kananmuna
  • 2 dl
    Valio ruokakermaa
    Laktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
    Valio ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 1 dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1-2 dl
    Valio Mustaleima™ raastetta
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste
  • 0 kg tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Laita pasta kypsymään pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Paista Mifu ruokarae Oivariini rasvassa. Lisää hienonnettu sipuli.
  3. Vatkaa munan rakenne rikki kulhossa. Lisää munan joukkoon kerma ja maito.
  4. Valuta ja huuhdo keitetty pasta siivilässä ja siirrä takaisin kattilaan.
  5. Yhdistä pastaan Mifu-sipuliseos ja muna-kerma-maitoseos. Mausta pippurilla.
  6. Kuumenna hetken aikaa samalla sekoitellen, kunnes kastike saostuu. Älä kuumenna liian pitkään, jotta ruoka jää mehevän kosteaksi.
  7. Viimeistele annokset juustoraasteella ja basilikalla. Tarjoa heti.
  8. Katso halutessasi videolta, kuinka nuoret Valio stipendiaatit mifunoivat pasta carbonaran:

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 191 kcal
Proteiini 9,4 g
Hiilihydraatti 19,8 g
Rasva 8 g
Tyydyttynyt rasva 3 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • tuoretta basilikaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search