Siirry sisältöön
Hyydytettävä marjakakku

Hyydytettävä marjakakku

Mansikkainen juustokakku on raikas ja juhlava leivonnainen. Voit käyttää kakun päällä myös pakastemarjoja, lisää ne tällöin jäisinä kakun päälle.

Hyydytettävä marjakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 150 g kaurakeksejä

Täyte

  • 5-6 dl (250 g) mansikoita
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 7 liivatelehteä
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa laktoositon
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 1 l laktoositon, luomu
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
    Valio Viola® kevyt e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon

Pinnalle

  • 0 kg vadelmia ja mustikoita

Kiille

  • 2 dl mehua, esim. mansikka- tai sekamehua
  • 1 dl hyytelösokeria

Ohje

  1. Leikkaa irtopohjavuokaan (ø 22-24 cm) leivinpaperista pohjan kokoinen pala ja aseta se vuokaan. Leikkaa leivinpaperista suikaleet myös vuoan reunoille. Kastele paperisuikaleet vedessä, jolloin ne tarttuvat vuoan reunaan.
  2. Sulata voi. Hienonna keksit esim. muovipussissa ja sekoita muruihin voisula. Taputtele seos vuoan pohjalle.
  3. Valmista täyte: Jos käytät pakastemarjoja, siivilöi talteen niistä sulanut mehu kiillettä varten. Soseuta marjat. Lisää soseeseen sokerit. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min.Vaahdota kerma. Purista liivatteista vesi pois ja liuota kiehuvan kuumaan sitruunamehuun, älä keitä. Yhdistä Viola, rahka ja marjasose. Lisää liivateseos ohuena nauhana samalla sekoittaen. Lisää kermavaahto viimeisenä. Kaada täyte vuokaan ja peitä foliolla. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
  4. Koristele marjoilla. Pakastevadelmia riittää 2 - 3 dl, tuoreita marjoja voi käyttää enemmän, 6 - 8 dl. Mittaa kattilaan (tarvittaessa vedellä jatkettu) mehu, kuumenna kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri. Kiehauta. Anna jäähtyä 3 - 4 min. Kaada seos hitaasti marjojen päälle.
  5. Anna hyytyä jääkaapissa 1 - 2 h ennen tarjoilua. Irrota kakku vuoasta, poista reunapaperit ja laita tarjolle

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 223 kcal
Proteiini 4,5 g
Hiilihydraatti 23,6 g
Rasva 12 g
Tyydyttynyt rasva 6,5 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • vadelmia ja mustikoita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search