Hyydytettävä marjakakku

Hyydytettävä marjakakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Hyydytettävä marjakakku

Hyydytettävä marjakakku

Mansikkainen juustokakku on raikas ja juhlava leivonnainen. Voit käyttää kakun päällä myös pakastemarjoja, lisää ne tällöin jäisinä kakun päälle.

Valmistusaika

Työaika
30 min
hyydytys
12 h
Yhteensä
12 h 30 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta

Pohja

75 g
150 g
kaurakeksejä

Täyte

5 - 6 dl
mansikoita (soseena 2 1/2 - 3 dl)
1 ½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
7
liivatelehteä
2 dl
2 rkl
sitruunamehua
1 rasia (200 g)
250 g

Pinnalle

vadelmia ja mustikoita tai mansikoita

Kiille

2 dl
mehua , esim. mansikka- tai sekamehua
1 dl
hyytelösokeria

Ohje

  1. Leikkaa irtopohjavuokaan (halkaisija 22-24 cm) leivinpaperista pohjan kokoinen pala ja aseta se vuokaan. Leikkaa leivinpaperista suikaleet myös vuoan reunoille. Kastele paperisuikaleet vedessä, jolloin ne tarttuvat vuoan reunaan.
  2. Sulata voi. Hienonna keksit esim. muovipussissa ja sekoita muruihin voisula. Taputtele seos vuoan pohjalle.
  3. Valmista täyte: Jos käytät pakastemarjoja, siivilöi talteen niistä sulanut mehu kiillettä varten. Soseuta marjat. Lisää soseeseen sokerit. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min.Vaahdota kerma. Purista liivatteista vesi pois ja liuota kiehuvan kuumaan sitruunamehuun, älä keitä. Yhdistä Viola, rahka ja marjasose. Lisää liivateseos ohuena nauhana samalla sekoittaen. Lisää kermavaahto viimeisenä. Kaada täyte vuokaan ja peitä foliolla. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
  4. Koristele marjoilla. Pakastevadelmia riittää 2 - 3 dl, tuoreita marjoja voi käyttää enemmän, 6 - 8 dl. Mittaa kattilaan (tarvittaessa vedellä jatkettu) mehu, kuumenna kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri. Kiehauta. Anna jäähtyä 3 - 4 min. Kaada seos hitaasti marjojen päälle.
  5. Anna hyytyä jääkaapissa 1 - 2 t ennen tarjoilua. Irrota kakku vuoasta, poista reunapaperit ja laita tarjolle

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
220 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›