Hyydytetty minttu-suklaarahkakakku

Hyydytetty minttu-suklaarahkakakku

Minttu-suklaarahka on itsessään niin herkullista, että se ei kaipaa rinnalleen muita makuja. Tämän helpommaksi herkullisten juhlatarjottavien tekeminen ei muutu.

4 h 20 min
keskitaso
281 kcal / 100g
2

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

175 g
Domino minttu -keksejä
50 g

Täyte

4
liivatetta
3 dl
2 ½ prk (à 200 g)
½ dl
sokeria
2 rkl

Koristeluun

12 kpl
macarons-leivoksia
mintunlehtiä
½ prk (à 200 g)

Ohje

  1. Hienonna keksit yleiskoneessa tai veitsellä. Lisää joukkoon sulatettu voi. Levitä seos leivinpaperilla pohjustetun irtopohjavuoan (Ø 23 cm) pohjalle.
  2. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita rahkaan sokeri.
  3. Kuumenna maito kiehuvaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata maitoon pehmenneet, valutetut liivatelehdet.
  4. Sekoita liivateseos rahkan joukkoon. Nostele lopuksi massaan kermavaahto.
  5. Levitä hyydykemassa vuokaan, tasoita pinta. Peitä kelmulla. Nosta jääkaappiin hyytymään väh. 4 h tai yön yli.
  6. Irrota kakku vuoasta veistä tai pientä palettilastaa apuna käyttäen. Siirrä tarjoiluvadille.
  7. Koristele mintun lehdillä ja macarons-leivoksilla. Pursota leivosten alle pieni kasa rahkaa, jotta leivokset pysyvät pystyssä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
281 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,2 g
Kalsium
27 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›