Hyydytetty valkosuklaa-limekakku

Hyydytetty valkosuklaa-limekakku

4 h 40 min
helppo
283 kcal / 100g
22
42

Hyydytettyyn valkosuklaa-limekakkuun saat helposti makua maustetulla vaniljarahkalla.

Ainekset

12 annosta

Pohja

150 g
keksejä , esim. Digestive
75 g

Täyte

3
liivatelehteä
2 dl
2 prk (à 200 g)
100 g
valkosuklaata
2 rkl
sokeria
2 tl
raastettua limen kuorta
3 rkl
limemehua

Koristeluun

1
limetti ohuina lohkoina

Kiille

1 dl
vettä
1 rkl
limettimehua
1 dl
hyytelösokeria

Ohje

  1. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (Ø 22-24 cm) pohjan kokoinen pala. Murenna keksit esim. monitoimikoneessa. Sekoita niihin voisula. Painele muruseos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
  2. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma.
  3. Laita yksi purkillinen rahkaa kulhoon. Sulata suklaa ja vatkaa se käsivatkaimella rahkan joukkoon, jotta valkosuklaa ei paakkuunnu. Lisää seokseen toinen purkki rahkaa, sokeri ja limen kuori.
  4. Sulata puristetut liivatelehdet kiehuvaan limemehuun. Kaada rahkaseoksen joukkoon ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Nostele lopuksi täytteeseen kermavaahto.
  5. Kaada täyte murupohjalle. Tasoita pinta. Peitä. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3 - 4 h.
  6. Leikkaa kuumalla vedellä pestystä limestä ohuita lohkoja. Kun kakku on hyytynyt, aseta limelohkot varovasti kakun päälle. Valmista kiille: Kuumenna vesi ja limemehu kattilassa kiehuvaksi. Sekoita joukkoon hyytelösokeri. Anna kiehua 30 sek. Nosta levyltä. Anna jäähtyä 3 - 4 min.
  7. Lusikoi lämmintä hyytelöseosta kakun ja limeviipaleiden päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 15 min.
  8. Kun kiille on hyytynyt, irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Irrota reuna ja nosta kakku tarjoiluvadille.

Vinkki

Halutessasi voit tehdä kakun ilman kiillettä. Koristele tällöin kakku sitruunamelissan lehdillä tai valkosuklaarouheella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
283 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
17 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
38 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)