Imanin ja Leenan kermaiset tomaattignocchit
Kun tarvitset illallisen pöytään vartissa, mutta haluat silti jotain hyvää! Syksyn nopein arki-illallinen syntyy päältä rapeista ja sisältä pilvenpehmeistä gnoccheista ja kermalla notkistetusta tomaattikastikkeesta. Kaiva kaapista paistinpannu – ja ennen kuin huomaatkaan on illallinen valmis, tässä ohjeessa ei nimittäin käytetä edes veistä. Jos kaipaat vaihtelua, heivaa joukkoon pussillinen babypinaattia tai revi päälle pallo mozzarellaa. Kaikilla tyyleillä tulee hyvää!
Valmistusaika
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 rkl oliiviöljyä
- 500 g valmiita peruna-gnoccheja
-
1 prk (à 380 g)
Valio Keittiön tomaattikastikettaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ dl vettä
-
¼ prk
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 30 g parmesaania tai pecorinoa
- 0 kg tuoretta basilikaa, muutama oksa
- ripaus chilihiutaleita
- 0 kg suolaa ja pippuria myllystä muutama rouhaus
Ohje
- Lisää pannulle 1 rkl oliiviöljyä sekä gnocchit, paista niihin kullanruskea pinta välillä käännellen. Siirrä kulhoon odottamaan.
- Lisää samalle pannulle Valio Keittiön tomaattikastike ja loput oliiviöljystä. Huuhtaise tomaattipurkki pienellä määrällä vettä ja kaada purkin pohjalta vesi pannulle kastikkeen sekaan. Jos haluat kastikkeelle silkkisen koostumuksen, surauta se sauvasekoittimella tasaiseksi suoraan pannulla.
- Lisää joukkoon kuohukerma (tai 1–2 rkl Valio Keittiön mascarponea). Sekoita tasaiseksi.
- Kaada gnocchit sekaan ja anna porista muutaman minuutin ajan tai kunnes kastikkeen koostumus on mieluisa.
- Raasta päälle hieman juustoa ja revi päälle pari kourallista basilikanlehtiä. Viimeistele chilihiutaleilla, suolalla ja mustapippurilla.
Katso lisää reseptejä
Reseptin ravintosisältö / 100 g
- tuoretta basilikaa
- chilihiutaleita
- suolaa ja pippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.